Suna Akyıldız Ağaçtan bile utanmak
HABERİ PAYLAŞ

Ağaçtan bile utanmak

İçimden birçok şey kopup gitti son 3-4 günde. Sanki elim kolum bağlanmış, çırpındıkça batıyormuş gibi hissettim. Ormanlar cayır cayır yanarken, hayvanlar canlarını kurtarmaya çalışırken oturduğum yerde bir şey yapamamanın acizliği çöktü üzerime.

Ağlamanın, üzülmenin dışında elimizden tek gelen TEMA’nın başlattığı ağaç kampanyasına bağış yapmak oldu. Sanki birileri düğmeye basıp acı limitimizi ölçtü, bir yenisi, bir yenisi derken ülke yangın yerine döndü. Yaktıkları ormanlar, katlettikleri canlarla insanlık adeta çürüdü. İçinde insanın olmadığı sadece hayvanların ve ağaçların olduğu bir dünya var mıdır bilmiyorum. Varsa da pamuklara sarıp saklamak istiyorum.

Haberin Devamı

Çünkü 40 yıllık yaşantımda insandan daha acımasız bir canlı görmedim dünyada. Ne aklım, ne mantığım, ne kalbim yapılan bu acımasızlığı anlamakta zorluk çekiyor. Evladının, sevdiklerinin nefes aldığı bu güzelim ülkeyi cehenneme çevirmek acaba hangi akla hizmet ediyor? Yanan ormanları, giden canları gördükçe insan gölgesinde serinlediği ağaçtan bile utanıyor.

MÜCADELEN İÇİN TEŞEKKÜRLER ŞAHAN

Şahan Gökbakar’ın önceki gün Marmaris yangınında verdiği mücadeleyi hepimiz canlı yayında gözlerimiz dolarak izledik. Şahan, kimi zaman ağlamamak için kendini zor tuttu, kimi zaman da verdiği bilgilerle adeta itfaiyeci gibiydi.

Yaptığı yayınlarda ne şov vardı ne de reklam kokan hareketler. Benim ve binlerce kişinin gördüğü samimiyetti. Mücadalesi sonuç verdi ve helikopterler yayının hemen ardından olay yerine geldi. Çalışmalar hız kesmeden devam etti. Şahan, geç saatlere kadar olay yerindeydi. Hem bilgi verdi, hem de orada yaşayan halkı ve kayıplarını anlattı. Verdiği mücadeleyle içimize su serpti. Teşekkürler Şahan.

KONSERE ÇIK ALİŞAN

Alişan, geçen hafta kardeşi Selçuk Tektaş’ı kaybetmişti. Yaklaşık 1.5 ay hastanede yoğun bakımda kalan kardeşinin ölümüyle sarsılan Alişan, o dönem konsere çıkmamış. Kardeşinin sağlığında aldığı avansları da geri göndermiş. Hastaneden bir an olsun ayrılmak istemediği için gelen tekliflere de sıcak bakmamış. Alişan’ın gidemediği birkaç konsere duyduğum kadarıyla Ceylan ve İzzet Yıldızhan çıkmış.

Haberin Devamı

Alişan’a ağustos sonu için birkaç konser teklifi gelmeye başlamış. Çıkıp çıkmamak konusunda kararsız olduğunu duydum. Sevgili Alişan, eğer tepki görmekten çekindiğin için gelen teklifleri geri çeviriyorsan bence yapma. Çünkü sorumlulukların artık ikiye katlandı. Seni eleştirenlere de bakma. Evinin içinde yaşananları sen ve ailen dışında kimse bilemez. Sahneye çıkman da yaşadığın acıdan hiçbir şey eksiltmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder