HATİCE BALCI

Projede öğrenciler sosyal medya aracılığı ile toplanılan 3 bin 500’den fazla herkese hitap eden kitapları ağaçlara astılar. Sakaryalı kitapseverler, kitapları ağaçlardan toplayarak farklı bir etkinlik sayesinde ücretsiz kitap sahibi oldular. Geçen yıl 23 Nisan’da gerçekleşen proje bu yıl hava şartları nedeni ile ertelenmişti. Sosyal sorumluluk projesinin açılışının Kent Orkestrası ile yapılması dikkat çekti.

Proje Koordinatörü Servet Sezgin proje hakkında yaptığı açıklamada: “Sakarya Üniversitesi Sapanca MYO’nun Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, beşerli veya yedili gruplar haline ayrılan öğrencilerimiz üç aylık bir süreçte projelerini gerçekleştiriyorlar. Bu projenin sonucunda alacakları başarı notu ile aynı zamanda derste öğrenmiş oldukları teorik bilgileri hayata geçirirken sosyal sorumluluk projesi ile de vatandaşlarımızla iç içe oluyorlar.” Dedi.

Okuma alışkanlığına ve projenin asıl amacına değinen Sezgin: “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istiyoruz. Zaten projemizin özellikle 23 Nisan’da yapılmaya çalışılmasının sebebi çocuklarımızı işin içine daha çok katmak. Şenlik havasında ki projemizde amacımız vatandaşlarımıza,  özellikle çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak.” Diye konuştu.