AFYONKARAHİSAR ZAFER-İN OPERASYONU EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

 

Zafer Kalkınma Ajansının operasyon faydalanıcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının sözleşme makamı olduğu Zafer-İN Operasyonu kapsamında, Temmuz 2017’ye kadar sürecek olan KOBİ çalışanlarına, işverenlerine ve kamu kurumu çalışanlarına yönelik eğitimler başladı. Bugüne dek düzenlenen eğitimlerden 100 kamu personeli, 60 KOBİ yöneticisi, 165 KOBİ çalışanı faydalandı.

 

Yalın Üretim ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programları, işletmelerde işbaşında eğitim yöntemiyle uygulanıyor. Ayrıca uygulamalar süresince KOBİ’lere danışmanlık hizmeti veriliyor. İşletmelerin üretim kapasitelerini ve kalitesini arttırmayı hedefleyen Yalın Üretim Programı 31 KOBİ’ye uygulanmaktadır. 7 Mart’ta Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasında ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasında, 8 Mart’ta Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında ve Manisa Büyük Saruhan Otel’de düzenlenen birer günlük ortak hazırlık toplantılarında katılımcılara yalın üretim ile ilgili uygulama yöntemi, Toyota örneği ve kavramsal terimler hakkında bilgi verildi ve devamı fabrikalarda uygulanacak olan Yalın Üretim Programı’nın firmalardaki işleyişi hakkında açıklamalarda bulunuldu.

 

KOBİ’lerde çalışan beyaz ve mavi yakalıların liderlik becerilerinin geliştirilmesi, motivasyonlarının arttırılması, çalışanlar için katılımcı ve etkileşimli bir üretim ortamı yaratılmasını hedefleyen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı, TR33 Bölgesi’ndeki 23 KOBİ’de uygulanacaktır.

 

TR33 Bölgesi’nde yer alan KOBİ’lerde çalışan mavi yakalılara yönelik sektör analizleri sonucuna göre belirlenen 9 sektörde 20 alanda geliştirilen Mesleki Beceri Geliştirme Programı, başvuru sonuçlarına göre 7 sektörde 15 alanda düzenlenmektedir. Bu kapsamda bugüne kadar 2-5 Mart ve 8-9 Mart tarihlerinde Afyonkarahisar İkbal Otel’de

 

Kat Hizmetleri Sorumlusu Eğitimi, 10-11 Mart’ta Afyonkarahisar İkbal Otel’de Oda Temizleme Eğitimi, 15-17 Şubat ve 15-17 Mart’ta Kütahya Simav Eynal Kaplıcaları’nda Oda Temizleme Görevlisi Eğitimleri, 15-17 Şubat’ta Kütahya Simav Eynal Kaplıcaları’nda ve 22-23 Şubat’ta Afyonkarahisar İkbal Otel’de Ön Büro Görevlisi Eğitimi, 26-27 Şubat ve 7-8 Mart’ta Afyonkarahisar İkbal Otel’de, 9-10 Mart’ta Korel Otel’de, 15-16-17 Mart’ta Kütahya Simav Eynal Kaplıcaları’nda Servis Görevlisi Eğitimi ve Oda Temizleme Görevlisi Eğitimi düzenlendi.

 

Program kapsamında Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) “Mesleki Yeterlilik Sertifikası Sınavı”na yönelik olarak bir ya da iki gün süreyle düzenlenecek olan eğitimler aşağıdaki gibidir:

 

Sektör Kodu - C10 Program adı - HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi)

 

Sektör Kodu - C13 Boyama Operatörlüğü, İplik Eğirme Operatörlüğü, İplik Bitim İşlemleri Operatörlüğü

 

Sektör Kodu - C22 Plastik Enjeksiyon Makine Operatörü

 

Sektör Kodu - C23 Forklift Operatörlüğü

 

Sektör Kodu - C25 Çelik Kaynakçılığı, Hidrolik Pnömatikçiliği, Kaynak Operatörlüğü, Makine Montajcılığı

 

Sektör Kodu - C23, C25, C31 CNC Programcılığı

 

Sektör Kodu - I55 Kat Hizmetleri Sorumlusu, Oda Temizleme Görevlisi, Ön Büro Görevlisi, Servis Görevlisi

 

Kamu Personeli Kapasite Geliştirme Eğitimleri

 

TR33 Bölgesi’ndeki kamu çalışanlarının kapasitelerini geliştirmek amacıyla program kapsamında “Yönetim Becerileri, Kişisel Becerilerin Geliştirilmesi, Kamu Yönetimindeki Yeni Gelişmeler Eğitimi ve Kamu ve Avrupa Birliği Fonlarında Yararlanma Eğitimleri” planlanmıştır. Bu çerçevede düzenlenen Kamu ve AB Fonlarından Yararlanma Yöntemleri Eğitimi, 16-18 Ocak’ta Manisa Şehzadeler Kaymakamlığında, 22-24 Şubat’ta ve 14-15 Mart’ta Zafer Kalkınma Ajansında (ZEKA) genel sekreterlik binasında

 

gerçekleşti. Kişisel Becerileri Geliştirme Eğitimi 7-9 Mart’ta ZEKA genel sekreterlik binasında ve Yönetim Becerilerini Geliştirme Eğitimi 7-9 Mart’ta Uşak Özgöbek Rönesans Otel’de gerçekleşti.