Afyonkarahisar’da yapılacak bu önemli çalışma hakkında bilgiler vermek, talimat ve önerilerini almak üzere Vali Mustafa Tutulmaz’a Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkilisi Gökçe İnce, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Mehmet Tanır ve beraberindeki heyet tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca oluşturulan uzman bir ekip tarafından yerli ve yabancı turistler için cazip kabul edilecek farklı doğal çekicilikleri ve özellikleri barındıran yerlerin tanınırlığının artırılacağı bilgisinin verildiği ziyarette, Ulu Cami, Millet Hamamı, Mevlevihane, Konaklar gibi tarihi varlıklarımız ile ilimiz merkez ve ilçelerde bulunan Frig Vadisi, Seydiler Peri Bacaları tarihi ve doğal güzelliklerin yanında Bayat kilimi gibi yöresel ürünlerin yerinde inceleneceği bilgisi verildi.

Yaklaşık bir hafta sürecek olan program çerçevesinde başta Vali Mustafa Tutulmaz olmak üzerek kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin ziyaret edileceğinin belirtildiği ziyaret sırasında il merkezi ve ilçelerdeki bir birinden değerli ve önemli tarihi, turistik ve doğal güzellikleri ön plana çıkararak Afyonkarahisar’a sayısız fayda sağlayacak katma değer oluşturulacağı aktarıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getiren Vali Tutulmaz, böylesine önemli bir çalışmanın talimatını veren, uygulayan ve çalışmalarını sürdüren herkese teşekkür etti. Afyonkarahisar’ın ülke nazarında çok önemli bir yerinin olduğunu söyleyen Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’ın içinde barındırdığı tarihe, kültürel ve doğal güzelliklere şahitlik eden harikulade değerlere sahip olduğunun altını çizdi. Afyonkarahisar’ın bölgesel, ulusal ve uluslararası anlamda turizm pazarlama stratejisinin belirlenmesi ve bu planın bir bütün halinde uygulanması, bölgesel değerlerin ön plana çıkarılarak bir marka şehir imajı oluşturulması için emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Vali Tutulmaz, bu uğurda Valilik olarak her türlü desteğin temin edileceğini sözlerine ekledi.