İşitme Engelliler 1. Lig 8. Grupta mücadele eden Afşin İşitme Engelliler Futbol Takımı, İşitme Engelliler Süper Lig’ine çıktı. 

1. Ligde top koşturan Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü oynadığı play off maçını da kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Afşinli sessiz sporcular 2015-2016 futbol sezonunda Süper Lig'de mücadele edecek.

Afşin ekibi ligde play off maçında Adıyaman Atatürk Şehir stadında Şanlıurfa İşitme Engelliler Spor Kulübü ile karşılaştı. Sarı-Kırmızılı takım sahada rakibi karşısında doksan dakika boyunca etkili bir futbol sergileyerek, karşılaşmada gol şov yaptı. Durdu (2), Yusuf, Serhan ve M.Ali'nin golleri ile rakibini 5-1 mağlup eden Afşin ekibi play off maçıyla şampiyon oldu. Süper lige yükselen Sarı-Kırmızılı takım 2015-2016 futbol sezonunda Afşin'i Süper Lig'de temsil edecek.

 

-"Sesimizi Avrupa'da duyurmak istiyoruz”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Durdu Türkmen, Afşin İşitme Engelliler Futbol Takımıyla birlikte süper lige yükseldiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

 

Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü'nün, işitme engelli Başkanı Durdu Türkmen irşat dili ile yaptığı açıklamadı, " İşitme Engelliler Süper Lig'inde başarılı olmak istiyoruz ve Kahramanmaraş'ı ve Afşin'i Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda temsil etmek istiyoruz."dedi.

 

Başkan Türkmen, " İşitme engelli kardeşlerimizin, futbolda göstermiş oldukları başarı bizim için tesadüf olmadı. Çünkü biz inanarak bu yola çıktık. Başarının yarısı inanmaktır, inandık ve başardık. Bu başarı bizim olduğu kadar, Afşin Kaymakamımız Fatih Aksoy ve Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'indir. İşitme engelli kardeşlerimize maddi ve manevi büyük destek sağlayan Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.  2015-2016 futbol sezonunda, İşitme Engelliler Süper Ligi'nde Afşin'imizi, Kahramanmaraş'ımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. İnşallah süper ligde başarıyı yakalayacağız ve Afşin'imizi Avrupa'da temsil edeceğiz. Sesimizi Avrupa'da duyurmak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

 

Sessiz Başkan, transfer için destek istedi

 

Üzerlerinde çok büyük bir sorumluluk olduğunu bildiğini ifade eden Türkmen açıklamasına şöyle devam etti:

 

 " Süper Lig'de başarılı olmamız için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bundan sonraki süreçte işimizin çok zor olduğunu biliyoruz. Takımda eksikliklerimizin olmasına rağmen takımımız bu başarıyı elde etti. Önümüzdeki sezonda takımımıza dört futbolcu transferi yaparak takımı güçlendirmek istiyoruz. Bu konuda Sayın Valimiz Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı'dan bizleri yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Başarıyı elde etmek için daha çok desteğe ihtiyacımız var."

 

2014-2015 futbol sezonunda imkansızlıklara rağmen, başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü Antrenörü Hasan Akpınar, " İlçe bazında bakıldığında çok büyük bir başarı elde ettik. Çünkü imkansızlıklarla mücadele ettik ve zoru başardık. Süper Lig'de çok sıkıntılı günler bizleri bekliyor ve bunun bilincindeyiz. Bizler artık bir ilçemizi ve Kahramanmaraş'ı temsil ediyoruz. Sorumluluğumuz daha çok arttı. "dedi.

 

Her konuda desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade eden Antrenör Akpınar, " Arkadaşlarımız işitme engelli olduğu için mi, yoksa başka bir sebepten kaynaklanan bir sorundan mı bilemiyorum ama Süper Lig'e çıkarak hiç göz ardı edilemeyecek bir başarı elde ettik. Fakat sesimizi kimse duymadı." Diye konuştu.

 

Sarı Kırmızılı takımda forma terleten sessiz sporcu Serhan Aslan ise işaret diliyle yatığı açıklamada, "İlçemiz ve Kahramanmaraş'ımız için çok önemli bir başarı elde ettik. Şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz. Bundan sonraki süreçte tüm yetkililerimizden destek bekliyoruz" dedi.

 

Son olarak açıklama yapan Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü futbolcusu Mehmet Ali Polat, " Mücadele ettiğimiz 1 Lig 8. Grupta birinci olduk ve diğer grubun birincisiyle Play oof oynadık . Son müsabakamızı 5-1 gibi net bir skorla kazandık ve bu maçta bende takımım adına bir gol kaydettim. Maçı kazanmamız ve bundan sonraki süreçte süper ligde Kahramanmaraş'ı, Afşin'i temsil edeceğimizden dolayı ayrı bir sevinç yaşıyorum." Açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi