İstanbul’da faaliyet gösteren Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği Muharrem ayı etkinliği olarak bu yılda üyelerini farklı bir konu ve konuk ile buluşturdu.
 AFŞİNDER , dernek merkezinde “Hikmet Nazarıyla Kerbela ve Ehl-i Beyt” konulu söyleşi gerçekleştirildi. 

Gündeme özel konularda duyarlı davranarak yaptığı farklı etkinlikler ile tanınan Afşinder, yine özel bir konu olan Hz. Hüseyin’in Şehit edilmesi hadisesine üyelerinin farklı bir açıdan bakmasını amaçlayarak dernek merkezinde toplandılar.

Program Hafız Yemliha Görür’ ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasında dernek başkanı Ahmet Ardıç ise  konunun önemine vurgu yaparak, her zaman yönetim olarak duyarlı davranmayı, olaylara tek taraflı değil de farklı açılardan bakacak konu ve konuklar ile üyelerimizin daha fazla istifade etmelerini hedefledik. Bu günde özel bir gündem ile buradayız, katıldığınız için teşekkür ediyorum, dedi.   

Hazırlanan sinevizyon gösterisinde ise Hz. Hüseyin’in Şehit edilmesi olayının günümüze yansıyan kısımları ve bu elim hadiseden alınacak dersler nelerdir bunların anlatımı yapıldı ve ilahi dinletisi ile tamamlandı.
İlahiyatçı Süleyman Malkoç ise konumuz olan “Hikmet Nazarıyla Kerbela ve Ehl-i Beyt” konulu sunumlarında konuyu ikiye ayırıp, ilk olarak Kerbelayı tarif edip, Hadis kaynaklarında Ehl-i Beyt’e olan muhabbetin önemi ve gerekliliği konusunda örnekler ile bilgilendirme yaptı. İkinci bölümde ise bu elim hadisede yatan hikmetler nelerdir, Canab-ı Hakkın buradan muradı ne olabilir, alınacak dersler nelerdir, bu olayı nasıl değerlendirmemiz gerektiği konularını Kur’an ve Sünnet çizgisinde anlattı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan'ın da katıldığı programda tüm şehitler ve vefat edenler için Yasin-i Şerif okunarak, dua edildi ve Konuşmacı Süleyman Malkoç’a günün anısına Plaket takdim edilerek son buldu. Katılımcılara özel hazırlanan yemek ve aşure ikram edildi.
Editör: Haber Merkezi