Afşin’de, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere toplanan insani yardım malzemelerinden oluşan 5 tır dolusu yardım, dualarla uğurlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin Belediyesi ve Hayrat Vakfı işbirliği ile ‘Haydi Kahramanmaraş Kardeşlik Vakti’ sloganıyla Afşin’de toplanan un, giyecek, kömür gibi temel ihtiyaçların bulunduğu 5 tır yardım malzemesi için ‘Tır Uğurlama Töreni’ düzenlendi.

Afşin Ulu Camii önünde düzenlenen tır uğurlama töreninde konuşma yapan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Kahramanmaraş’ın 96 yıl önce verdiği kurtuluş mücadelesini, Suriye’de bulunan Bayırbucak Türkmenlerinin şuanda verdiğini söyledi.
Bayırbucak Türkmenlerinin çok zor şartlar altında yaşamlarını devam ettirdiklerini ve büyük bir mücadele sergilediklerini ifade eden Kaymakam Budan, “ Kahramanmaraş ve ülke olarak verdiğimiz kurtuluş mücadelesinin bir benzerini şuanda komşu ülkelerimiz veriyor. Fakat bizleri ayrıca yaralayan aynı dine mensup olduğumuz ve kardeşlik hukukuyla bağlı olduğumuz akrabalarımızın çok ciddi bir sınavdan geçmesidir. Burada bizlere düşen Türkmen kardeşlerimize destek olmak ve ihtiyaçlarını karşılamaktı. Türkmen kardeşlerimize yardımda bulunan vatandaşlarımızın sevabını fazlasıyla alacağına inanıyorum. İnşallah, Bayırbucak’a bir daha bu yardımların gitmesine sebep olmayacak ortamların oluşmasını niyaz ediyorum. Yeter ki biz birbirimize dost, kardeş olalım. Eğer Müslüman Türk milleti bir arada olursa eminim ki dünyadaki tüm Müslümanlara öncülük edecektir. Bu yardımların toplanmasına öncülük eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin Belediyesi ve Hayrat Vakfı’na  Afşinli vatandaşlar adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Türkmenlerinin yüzyıllar boyunca İslam ümmetinin savunuculuğunu yaptıklarını belirtti.

Afşin’de, Türkmenler için başlatılan yardım kampanyasına ilçedeki vatandaşların destek verdiğini görmenin sevindirici olduğunu ifade eden Başkan Güven, “ Vatandaşlarımız kendi üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yaptılar. İlçemizde Türkmen kardeşlerimizin yardım çağrısına kayıtsız kalınmadı ve bu kapsamda 5 tır yardım toplandı. Bu yardımların toplanmasına vesile olan Hayrat Vakfı yetkililerine ve yardım eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Son olarak konuşma yapan Hayrat Vakfı Temsicisi Ahmet Doğru, “ Türkmen kardeşlerimiz için başlatılan yardım kampanyasına ülkemizin her yerinden olduğu gibi Afşin’den de büyük bir ilgi var. İlçemizde yardım kampanyası süresinde vatandaşlarımızın büyük bir kısmından günlük kazandığı paraların bir kısmını getirip bağışladığına şahit oldum. Duyarsız kalmayan ve desteklerini esirgemeyen tüm Afşinli hemşerilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere toplanan yardımların bulunduğu 5 tır, İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım tarafından okunan duaların ardından uğurlandı.

Törene, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 

Editör: Haber Merkezi