Çocuklar, bebekler, öğrenciler, kamu ve özel sektörde idari izin kullananların zaruri haller dışında dışarıya çıkması yasak.

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Vahdettin Özkan Başkanlığında toplandı. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzeni korumak için ek tedbirler alındı.  

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararın virüsün yayılmasını engellemek ve toplum sağlını korumak amaçlı olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda Kahramanmaraş, Afşin ve diğer tüm ilçelerde çocukların, bebeklerin, öğrencilerin, kamuda/özel sektörde idari izinlilerin, zaruri haller dışında dışarı çıkması yasaklandı.

Alınan tüm tedbirler listesiyle şu şekilde;

İlimize/ilçemize diğer illerden/ilçelerden gelen kişilerin 14 (on dört) gün boyunca evde kendini izole edeceğine dair taahhütname alınacaktır.

Zorunlu olmadıkça bir kişiden fazla grupların araç ve/veya toplu halde gezmeleri yasaklanmıştır.

Şantiye ve diğer işyerlerinde çalışıp iş bittiği için memleketlerine gitmek isteyenler, seyahat etmeden önce 14 (ondört) gün süreli izolasyona tabii tutulacak,kaldıkları yerin hijyeni işveren tarafından sağlanacaktır.

Çocukların,bebeklerin,öğrencilerin,kamuda/özel sektörde idari izinlilerin, zaruri haller dışında dışarı çıkması yasaklanmıştır.

Alınan idari tedbirlere uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereği idari işlem yapılacak.

Editör: Haber Merkezi