Afşin’de, öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin yer aldığı "4006 TUBİTAK Bilim Fuarı" düzenlen törenle açıldı. 

Afşin Fen Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladıkları Bilim Fuarı’nda birbirinden ilginç 34 proje yer aldı. Okulun çok amaçlı salonunda açılan fuar iki gün sürecek.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, serginin açılışında yaptığı açıklamada, sergiden büyük keyif aldığını belirterek, eğitim amaçlı projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bilim fuarlarının öğrencilere oldukça katkısı olduğunu da ifade eden Afşin Fen Lisesi Müdürü Remzi Yayıcı, “TÜBİTAK Bilim Fuarı ile öğrencilerimizin bilimsel düşüncelerini öne çıkartmak. Bilimin belirli bir sınırları olabilir fakat hayal dünyasının sınırları yoktur. Öğrencilerimiz hayallerindeki projeleri hazırladı ve ortaya çok değişik 34 çalışma ortaya çıktı. Kendi emekleriyle hazırlanan projelerdeki küçük bir ayrıntı gelecekte insanlığa büyük bir fayda sağlayabilir. TÜBİTAK destekli bilim fuarımıza katkı sağlayan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

34 projenin yer aldığı fuarda 11 sınıf öğrencileri Ali Kemal Sökmen, Onur Akpınar ve Nebi Özdemir tarafından Afşin Elbistan B Termik Santralinin çalışma prensibinin anlatıldığı proje, katılımcıların ilgi odağı oldu.

Sergilenen bilimsel ve sanatsal çalışmaların yer aldığı fuara, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, kamu ve kurum müdürleri, okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi