Afşin Belediyesi Hanımlar Kültür ve Spor Merkezini toplantı salonunda gerçekleştiren "e-fatura, e-defter, e-arşiv ve Luca programı" bilgilendirme toplantısına, yapan Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) İkinci Başkanı Abdullah Kalın, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Afşin Temsilcisi Ünal Peköz, TESMER-LUCA Akdeniz Bölge Müdürü Yaşar İlaslan, KSMMMO Saymanı Aydoğan Düzgüner ile Afşin'de faaliyet gösteren mali müşavir ve serbest muhasebeciler katıldı.  
Temel Eğitim Staj Merkezi (TESMER) -LUCA Akdeniz Bölge Müdürü Yaşar İlaslan, "e-fatura, e-defter, e-arşiv ve Luca programı" ile alakalı slayt eşliğinde muhasebecilere bilgi verdi.

Eğitim toplantısının ardından konuyla alakalı açıklama yapan Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) İkinci Başkanı Abdullah Kalın, "Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası  ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği ve Temel Eğitim Staj Merkezi işbirliği  ile Afşin'imizde mali müşavirlerimizle bir araya geldik. Afşin'de faaliyet gösteren serbest muhasebeci ve mali müşavirlerimize yönelik e-fatura, e-defter, e-arşiv ve Luca programıyla alakalı bilgilendirme toplantısı düzenledik" dedi.

Bilgilendirme toplantısına Afşin'de faaliyet gösteren mali müşavir ve serbest muhasebecilerin yoğun ilgi gösterdiklerini söyleyen KSMMMO İkinci Başkanı Abdullah Kalın,  2016 yılından itibaren, cirosu 10 milyonu geçen firmaların, elektronik defter kullanmaya geçecekler ve bununla alakalı mali müşavir ve serbest muhasebecilerimizi ayrıca bilgilendirdik. Sağ olsunlar meslektaşlarımız yoğun ilgiyle toplantımıza katıldılar. İlçemizde çok fazla firma olmamasına rağmen bir alt yapı oluşturmak için ve e-fatura, e-defter, e-arşiv programlarıyla ilgili gerekli bilgiler aktarıldı. Ekim ayının ilk haftasında tekrar bir araya gelerek tekrar bir bilgilendirme toplantısı yapacağız. 2016 yılına hem meslektaşlarımız hem de Afşin'de bulunan ticaret sahibi firmalarımıza bu bilgileri aktarmış olarak gireceğiz. 

Afşin'imizde bulunan meslektaşlarımıza, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Afşin Temsilcisi Ünal Peköz'e katılımlarından dolayı ve bu güzel ev sahipliklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuşmasını tamamladı.

Daha sonra konuşma yapan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Afşin Temsilcisi Ünal Peköz, teknolojik gelişmelerle birlikte teknoloji kullanan mesleklerin ve mesleklerin uygulanış biçimlerinin de  hızlı bir şekilde değiştiğini kaydetti. 

Peköz, açıklamasına şöyle sonlandırdı:

"Bizim mesleğimizin icra aşamasında teknoloji fazlaca kullanılmaktadır. Bu nedenlerle meslektaşlarımızın teknolojik gelişmeleri takip etmesi, kendisini ve çalışma ortamını bu gelişmelere hızla adapte etmesi mesleki başarı için çok büyük  önem taşıyor. Oda yönetimi olarak meslektaşlarımızın iş yoğunluğunun çok fazla olduğunu biliyoruz.

 Meslektaşlarımızın bu gelişmelerden haberdar edilmeleri için eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz.'' dedi.

Editör: Haber Merkezi