Afşin'de, Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Afşin Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı, iş adamlarına anlatıldı anlatıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda konuşan İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "milli seferberlik" çağrısı doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun başlattığı Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı'nı kamuoyuna duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Çalışma hayatında ilan edilen milli seferberliğin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu ifade eden Yüce, " Seferberlik deyince genelde aklımıza cephede topla, tüfekle ve tanklar ile yapılan savaş geliyor. Fakat savaş, artık boyut değiştirdi. dünyada artık soğuk savaş dönemi bitti ve onun yerini masa başında yapılan savaşlar aldı" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'nin işgal girişimi olduğunu belirten Yüce, " Ülkemiz,  siyasi, politik, askeri ve ekonomik olarak saldırı altında. Bütün bunların üstesinde gelebilmek için hükümetimiz ve devletimiz gerekli önlemleri alıyor. Ülkemizde yaşayan her bireyin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan istihdam seferberliğine destek vermesi gerekiyor." diye konuştu.

Ülkenin içinde bulunduğu en büyük problemin işsizlik konusu olduğuna değinen Yüce, açıklamasına şöyle devam etti:

" İşsizliğin azaltılmasıyla alakalı Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz bu alandaki sıkışıklığı azaltmak ve istihdamı artırmaya yönelik bazı yasal düzenlemeler, İŞKUR kurumumuz aracılığı ile projeler üretiliyor. Kurumumuz aracılığı ile ekonomide canlılık, istihdamdaki artış ile alakalı 2017 yılı için hedeflenen istihdam artışı planı 1 milyon 500 bin civarındadır. Bunun bir kısmı doğrudan işverenlerimiz, bir kısmı mesleki eğitim, toplum yararına programlar ve İŞKUR'un düzenlediği iş başı eğitim programlarıyla 1 milyon 500 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bu noktada devletimizin istihdamı artırmaya yönelik hazırlamış olduğu projelerle alakalı işadamlarımıza, oda başkanlarımıza yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyoruz. "

Seferberliğin her zaman savaş zamanında olmayacağını ifade eden Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ise, Türkiye genelinde ekonomi ve istihdam alanında başlatılan seferberliğin ülkenin kalkınması için çok önemli olduğunu ifade etti.

'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programına ilk imzanın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde atıldığını söyleyen Can, " Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "milli seferberlik" çağrısı doğrultusunda Türkiye genelindeki odalarda özellikle seferberlik başlatıldı. İnşallah bunun sonucunu yıl sonuna doğru göreceğiz. İŞKUR'un istihdamı artırılması yönünde çok ciddi destekleri var. Bu desteklerimizden ilçemizdeki işveren ve işçi adaylarının yararlanması gerekiyor" diye konuştu.

Toplantıya, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Afşin Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat, Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç ile iş adamları katıldı.

Editör: Haber Merkezi