Afşin Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), Sağlıklı Yaşam Aracında vatandaşların tansiyon ve benden kitle endeksini ölçerek obezite hakkında bilinçlendirdi.

Sağlık Bakanlığı’nca önleyici sağlık hizmetlerini tanıtmak amacıyla Afşin'e gönderilen Sağlıklı Yaşam Aracı hizmet etmeye devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde tüm ülke genelinde başlatılan ve Afşin'de Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerince yürütülen ‘Sağlıklı Yaşam Etkinliği’ kapsamında Mobil Sağlıklı Yaşam Aracı halka hizmete devam ediyor. Bu defa Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'nda stant açan Mobil Sağlıklı Yaşam Aracı, sağlıklı yaşam hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Er Ömer Erüstün Meydanı'nda TSM yetkilileri tarafından vatandaşlara, obezite, zehirlenmeler, sağlıklı yaşam, kronik hastalar şeker ve yüksek tansiyon  ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapılan Sağlıklı Yaşam Aracında dağıtılan broşürlerde hastalıklarla hakkında bilgiler verildi. 

Vatandaşların Sağlıklı Yaşam Aracına yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Kronik Hastalıklar ve Yaşlı Sağlığı Birimi personeli Ebe Canan Sucu şu açıklamalarda bulundu;

" Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak ve topluma sağlıklı yaşam kültürü kazandırmak amacıyla hizmet veren ve ülke genelinde dağıtımı yapılan gezici sağlıklı yaşam aracıyla Afşin'imizde değişik yerlerde vatandaşlarımızla bir araya gelerek sağlıklı yaşam hakkında bilgilendirmeye çalışıyoruz. Sağlıklı Yaşam Aracının amacı ulaşabildiği kadar çok insana ulaşmak. Bu etkinliğimizde vatandaşlarımızın tansiyonu ve benden kitle endeksini ölçüp obezite hakkında bilgi vererek broşürlerimizi dağıtıyoruz. Toplum Sağlığı Merkezi olarak vatandaşlarımızın yapılan uygulamadan memnun olduğunu gözlemliyoruz. Bu tür bilgilendirme çalışmalarımız ve Sağlıklı Yaşam Aracındaki etkinliklerimiz artarak devam edecek" 

Editör: Haber Merkezi