Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi(KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, Afşin'de devam eden KASKİ çalışmalarını yerinde inceledi.

Afşin'deki içme suyu şebekesi ve içme suyu deposu yapımı çalışmaları hakkında bilgi veren KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altınok, KASKİ Genel Müdürlüğü olarak en büyük yatırım ve hizmetin Afşin'e yapıldığını söyledi.

İlçenin eskiyen içme suyu hattının tamamen yenilenme çalışmalarının yüzde 80 civarında gerçekleştiğini aktaran Altunok, " İlçemizin içme suyu problemini çözmek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'un talimatları doğrultusunda KASKİ Genel Müdürlüğü olarak Afşin'imizde 2014 yılından itibaren büyük bir çalışma başlattık" dedi.

- Çollölar'daki sondaj suyu Afşin'i rahatlattı

2016 yılının kurak geçtiğini belirten Altunok, " İlçemizde 17 adet yeni sondaj kuyusu açtık. Ardından Çöllolar mevkiinde bulunan sondaj suyunu 14 kilometrelik ishale hattıyla şehrimize getirdik. Kahramanmaraş'ın en kurak yıllını geçirmesine rağmen getirilen bu su ilçemizi büyük ölçüde rahattı." diye konuştu.

232 kilometre içme suyu ishale hattı ve içme suyu deposu yapma çalışmalarının 2016 yılı içerisinde tamamlanacağını aktaran Altunok, konuşmasına şöyle devam etti:

" 2015- 2016 yılları arasında yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında şebeke inşaatının yüzde 80'ini tamamlandı. İlçemizde bulunan 15 bin abonemizin 3 bin hanemizin abone bağlantısını yaptık ve yeni şebekemizden içme suyunu içmeye başladı. Çalışmalarımızı, büyük ölçüde şehir içinde olduğu ve birebir vatandaşlarımızı ilgilendirdiği için çok titiz yürütmeye çalışıyoruz. Afşinli vatandaşlarımız çalışmalarımıza destek oldukları için ve sabrettikleri için teşekkür ediyorum."

- Afşinlilerin çeşmelerinden kaynak suyu akacak

Yapılan çalışmaların Akdere'den getirilen kaynak suyu ile taçlandırılmasını istediklerini ifade eden Altunok, " Devlet Su İşleri tarafından yapılan ihale kapsamında Akdere içme suyu ishale hattı çalışmaları hızlandırılması gerekiyor. Bu çalışmanın da tamamlanmasıyla birlikte yeni yapmış olduğumuz şebekeyle birlikte Afşin'imizdeki her haneden kaynak suyu akmış olacak. Afşinli vatandaşlarımızın yıllardır hasretle beklediği suyu vereceğiz. KASKİ Genel Müdürlüğü olarak en büyük yatırımı ve hizmeti Afşin ilçemize yapmış bulunuyoruz." açıklamasında bulundu.

KASKİ Genel Müdürü Altunok, içme suyu şebekesi inşaatı çalışmaları inceledikten sonra yapımı devam eden su depolarının inşaatı alanına geçerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Altunok'a, KASKİ Afşin Şube Müdürü İbrahim Bevli'de gezi ve incelemelerde eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi