Afşin’de Bayırbucak Türkmenleri için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği işbirliği ile başlatılan yardıma Afşin Fen Lisesi 2 ton un yardımıyla destek verdi.

Afşin Fen Lisesi Müdürü Remzi Yayıcı başkanlığında okul bünyesinde başlatılan yardım kampanyasına okul öğretmenleri ve öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Yardım kapsamında Afşin Fen Lisesi’nde Türkmenlere gönderilmek üzere  2 ton un ve çeşitli giyim yardımı toplandı.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin Fen Lisesi Müdürü Remzi Yayıcı, “Türkmen Dağında yaşayan Bayırbucak Türkmenleri, her vatan evladı gibi bizim de yüreğimizin en müstesna köşesindedir. Bu soydaşlarımızı, bu mazlum dindaşlarımızı elbette ki unutmamız mümkün değildir. Afşin Fen lisesi olarak bu kardeşlerimize bir kadirşinaslık örneği sergilemek istedik. Bu amaçla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Vardım Derneği işbirliği ile Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına tanı gönülden destek vermek istedik” dedi.

Öğretmen ve öğrencilerin katkılarıyla Türkmenlere 2 ton un, çeşitli erzak ve giyecek yardımı yapıldığına değinen Yayıcı, “Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize bütün mazlum milletler adına teşekkür ediyorum. Son olarak Sevgililer Sevgilisinin " Bir hayra sebep olan yapan gibidir." Sözleriyle beyan buyurduğu hakikat gereği bu güzel ve hayırlı çalışmamızda bizlere İlham veren başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneğine en kalbi duygularımla okulumuz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu

Konuşmanın ardından Müdür Yayıcı, toplanan yardımları Hayrat Vakfı görevlisi Cuma Setirek'e teslim etti.

Editör: Haber Merkezi