Büyükyapalak Mahallesi'ndeki çalışmalarını inceleyen Kaymakam Akkoyun, şirket yetkililerinden bilgi aldı

Afşin ve Elbistan'ın doğalgaza kavuşacağını belirten Akkoyun, "Projedeki boru hattı uzunluğu 172 kilometredir. Bizim bölgemizle ilgili kısmı ise 122 kilometredir. 106 kilometrelik kısmında hat işaretlemesi yapıldı. Yaklaşık 12 metre genişliğinde pist açılıyor" dedi.

Çalışmaların gelecek kışa tamamlanmasının öngörüldüğünü vurgulayan Akkoyun  "Afşin  ve Elbistan ilçemiz için önemli bir yatırımı yerinde inceledik. Üzerinde hassasiyetle durulan Afşin  ve Elbistan ilçelerine doğalgaz getirilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Afşin-Elbistan-Divriği Doğalgaz Projesi toplam uzunluğu 172 kilometredir. Bizim bölgemizle ilgili kısmı ise 122 kilometredir. 106 kilometrelik kısmında hat işaretlemesi yapıldı. Yaklaşık 12 metre genişliğinde pist açılıyor. 85 kilometrelik kısmı tamamlandı. Daha sonra gelen borular dizgi yapıldıktan sonra kaynağı yapılarak, kanala yerleştiriliyor. Güzergah içinde 47 kilometre boru dizgisi yapıldı. 22 kilometre kanal açıldı. Boru döşeme işi devam ediyor. ütün gayretimiz önümüzdeki kış ayına bu çalışmayı yetiştirmektir. Bu noktada gayret gösteriliyor. Bazen boru temininde sıkıntı yaşanıyor, o zamanda da BOTAŞ ve firmalar ile görüşmeler yaparak sorunu çözmeye çalışıyoruz. Bölgemiz için prestij projelerden biri, çok önemli bir proje. Proje tamamlandığı zaman Elbistan’ımızda birçok sorunun ortadan kalkmış olacağına inanıyoruz. Hem hava kirliliği, hem de vatandaşlarımızın konforlu olarak ısınmalarını temin etme açısından ve yine Afşin ilçemiz ve santrallere de buradan bir hat verilecek. Termik santralde elde edilecek tasarruf ve birçok etken itibarı ile de vatandaşlarımıza katkı sağlayacak. Mayıs ayı gibi boru hattının Elbistan kısmının tamamlanması düşünülüyor. Ciddi bir aksilik yaşanmazsa o hedefe ulaşılacak gibi görülüyor. Bu projenin şimdiden bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

BOTAŞ Kontrol Amiri Ayhan Özgür, çalışmaların aralıksız devam ettiğini, şu ana kadar 41 kilometrelik doğalgaz boru hattı döşediklerini belirtti.

BOTAŞ Kontrol Amiri Özgür, Afşin-Elbistan-Divriği boru hatları yapım işinin Elbistan kısmındayız. Aktivitelerimiz dizgi, kanal, kaynak ve enditi olarak devam etmektedir. Şuana kadar 41 kilometrelik doğalgaz boru hattının kaynak işlemini yaptık. Elbistan’a yaklaşık 35 kilometrelik kaynağımız kaldı. Boru hattı bütün ekip ve ekipmanlarıyla insan kaynağımızla bitirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Projede kış mevsimi nedeniyle 100 kişi görev yapıyor. Bunun büyük bir kısmını kaynakçı ekibi oluşturuyor. Projemizin resmi bitiş tarihi 2017 Haziran ayıdır. O vakitten önce bitirmeyi planlıyoruz. 2016 yılı içerisinde bitirme noktasında gayret ediyoruz. Bu noktada işçilikten fazla boru ile ilgili bir eksiğimiz var. Bu durum fabrikaların kapasitesiyle alakalıdır. Borumuz olsaydı belki daha rahat bitirebilirdik" açıklamasında bulundu.


Vemak şirketi şantiye şefi İbrahim Emre ise, "Bütün aktivitelerimiz kış şartlarında, normal yaz sezonuna göre yüzde 60-70 verimlilikle çalışıyoruz. Şuanda bütün aktiviteler bütün hızıyla devam etmektedir. Planımız bu yılsonu itibarı ile bu hattı bitirip, hattı gaz alacak seviyeye getirmektir" diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi