Afşin Belediyesi 2015 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında "Gençlerimiz ve Geleceğimiz" konulu konferans düzenledi.

Afşin Belediye Düğün Salonunda düzenlen konferansa  Araştırmacı Yazar Prof. Dr. Mim Kemal Öke'nin konuşmacı olarak katıldı. Öke, "Gençlerimiz ve Geleceğimiz" konulu konferansta, konuklara genç nesiller için önemli tavsiyelerde bulundu.

Program açılış konuşmasını yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven Konuşmalarında şu ifadelere yer verdi; 

"Gençlerimiz milletimizin ümididir ve yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimiz , dini ve milli değerler açısından ne kadar iyi yetişirse gelecekten o derece emin oluruz. Çocuklarını ve gençlerini milli, manevi evrensel istikametinde yetiştiremeyen milletler, bunların doğuracağı sonuçlara da katlanmak zorunda kalırlar. Gençlerimiz, dini ve milli değerlere saygılı, devletine ve milletine bağlı birer fert olarak yetiştirilmelidir."

Prof. Dr. Mim Kemal Öke ise, "Sosyal ve beşeri bilimlerde uygarlığa ve insana dönüş vardır. Burada önemli olan uygar ve erdemli insanlar yetiştirebilmektir. Bu ülkeyi daha uygar nasıl oluşturabiliriz? Acaba uygarlık tarihinde Türklerin önemli bir görevi olabilir mi diye düşünmemiz lazım. Bu kadar uygarlığın üstüne yerleşmiş Anadolu'da da bizim gibi milletin bunu kendisine dert etmesi, bunu kendisinden başlayarak sorgulaması lazım. Tarih bunun için çalışır" dedi.

Öke, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çok değil bundan birkaç yıl öncesinde var olan, bazı değerlerin, bazı olguların, bazı geleneklerin artık yok olmaya yüz tuttuğunu, veya tamamen ortadan kalktığını görmekteyiz. Çok hızlı değişen ve sözüm ona gelişen kültürel, sosyal, teknolojik etkenler, toplumları şekillendiriyor, genç nesilleri şekillendiriyor, hatta tabiri caizse başkalaştırıyor. Çözüm yine bizlerde, biz onları iyi yetiştirmeliyiz, kitap okuma alışkanlığı edindirmeliyiz, iyi bir terbiye ve ahlak üzere yetiştirmeliyiz. Dinini ve kültürünü iyi anlayıp, iyi yaşayıp, onlara örnek olup onları da bu şekilde bilinçli ve şuurlu yaşamaya özendirmeli, yöneltmeliyiz. Alnının terinden başka, emeğinin karşılığından başka kazanacağı şeylerin ona bir fayda getirmeyeceğini, yaşayarak ve açıklayarak göstermeliyiz."

Editör: Haber Merkezi