Afşin Adliyesi, Kutlu Doğum Hatıra Ormanı'na 250 adet çam fidanı dikti.

Doğayı, daha yeşil ve daha güzel hale getirmek için bizimde bir dikili ağacımız sloganıyla ağaç dikme etkinliğine katılan adliye personeli ve avukatlar, Afşin Belediyesi tarafından Atlas Dağı eteği ve DSİ arkasındaki araziye oluşturulan Kutlu Doğum Hatıra Ormanı'nda 250 adet çam fidanını toprakla buluşturdu.

Ağaç dikme etkinliğine katılan Cumhuriyet Savcısı Mesut Yazgan, “Afşin Adliyesi olarak iyi bir başlangıç dileğiyle adliye personeli arkadaşlarımız, hakim ve savcı arkadaşlarımızla beraber burada güzel bir etkinlikte buluştuk. Bu etkinlik inşallah her yıl tekrar eder ve yemyeşil bir doğaya sahip oluruz. Ağaç dikme etkinliğine katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca desteklerinden dolayı Afşin Belediyesi ile Orman İşletme Şefliğine ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

"Hava kirliliğinin azaltılmasında orman alanlarının daha geniş bir yer kaplaması zorunluluk olarak görünmekte" diyen Hakim Fatih Aydın ise, şu açıklamalara yer verdi:

"Afşin Orman İşletme Şefliğinden temin edilen ağaçlarımızı gerçekleştirmiş olduğumuz ağaç dikme etkinliğinde toprakla buluşturuyoruz. Afşin, Türkiye ortalamasına göre orman bakımından fakir bir bölge. Bu bölgede termik santrallerin olması bu bölgenin ağaçlandırması için büyük önem arz ediyor.   Orman İşletme Şefliği gerek Afşin’imize gerekse tüm Türkiye’ye faydalı olacak bir etkinlik gerçekleştiriyorlar. Emekleri bulunan bütün yetkililere teşekkür ediyorum”

Hakim Osman Bayram ise, “Adliye personeli, hakim ve savcılarımızla beraber güzel bir etkinlik için bir araya geldik ve ağaç dikiyoruz.  Bahar geliyor, yeni umutlar, yeni ağaçlar dikmek için toplandık. Bizim içinde iyi bir etkinlik oldu. Afşin’i yeşillendirelim çevremizi güzel ve düzenli tutalım” diye konuştu.

Son olarak konuşma yapan Afşin Baro Temsilcisi Av. Mehmet Turan, "Topraklara olan borcumuzu az da olsa ödemek istiyoruz" dedi. Turan, “Afşin Belediye Başkanlığımızın öncülüğünde, Afşin Adliyemiz hakim, savcılar ve bütün personeliyle Afşin’de görev yapan serbest avukat arkadaşlarımızla birlikte atlas mevkiinde çam dikme programında beraber olduk. Yaklaşık 250 civarında çam dikildi kurallara uygun yetkililerin göstermiş olduğu şekilde. Çünkü birçok ve hakim arkadaşımız görevleri bitince buradan gidecek buralar bize kalacak. Afşin’deki insanlar buraları mesire alanı olarak kullanacaklar. Bir yeşillik olarak, bir değer olarak, bitki örtüsü olarak, doğa zenginliği olarak kalacak buralar.  Bundan dolayı ağaç dikme çalışmalarına katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.   

Etkinliğe Hakim Candan Çiçek, Hakim Osman Bayram, Hakim Fatih Aydın, Cumhuriyet Savcısı Mesut Yazgan, Baro Temsilcisi Av. Mehmet Turan, avukatlar, adliye yazı işleri müdürleri, adliye personeli ve belediye personelleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi