VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AFAD'DAN DEPREM İDDİALARINA YANIT GELDİ

18 Eylül 2018

........................

www.ozgurbolu.com ve www.bolununhaberi.com internet sitelerinde geçtiğimiz günlerde deprem tahminlerinde bulunan EFC Forecast Community isimli topluluğun iddiası haber haline getirilmiş ve 15-26 Eylül tarihleri arasında Bolu’da 4 ile 5 şiddetinde deprem meydana geleceği iddiasını komuoyu ile paylaşmıştı. AFAD’dan konuyla ilgili açıklama geldi. İl Müdürü Cenk Yıldız, “Günümüz koşullarında, depremlerin önceden bilinebilmesi bilimsel olarak mümkün değildir. Bu tür asparagas hesaplarının amacı, insanları huzursuz ederek sosyal medyada etkileşim elde etmek ve takipçi toplamaktır. Vatandaşlarımızın, deprem gibi hassas bir konuyla ilgili yalan haberlerine karşı dikkatli olmaları önemle rica olunur” dedi.

Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cenk Yıldız, “Kamuoyunda ve sosyal medya platformlarında ‘Bolu İçin Korkutan Deprem Uyarısı’ ile ilgili haberlere istinaden aşağıdaki açıklamayı yapmak zarureti doğmuştur” diyerek şunları kaydetti:

İDDİALAR SİLİNİP TEKRAR PAYLAŞILDI

“Sosyal medya platformu Twitter üzerinden faaliyet gösteren “EFC Forecast Community” isimli topluluğun hesabından “15-26 Eylül 2018 tarihleri arasında Bolu’da 4,5 üzeri deprem beklenmektedir.” şeklinde bir iddia paylaşımı yapılmıştır. İlk önce İngilizce olarak  https://twitter.com/EfcForecast adresinden atılan tweet bir süre sonra silinmiş, sonrasında ise bahse konu hesap kapatılmıştır. Akabinde https://twitter.com/efcresmi isimli hesaptan aynı iddia tekrar paylaşılmıştır.

“DEPREMLERİN ÖNCEDEN BİLİNMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Günümüz koşullarında, depremlerin önceden bilinebilmesi bilimsel olarak mümkün değildir. Hiçbir resmi unvanı olmayan, hangi bilimsel ölçütlere göre araştırma yaptığını açıklamayan bu tür asparagas hesaplarının amacı, insanları huzursuz ederek sosyal medyada etkileşim elde etmek ve takipçi toplamaktır. Türkiye’de depremler, afetler ve acil durumlar konusunda açıklama yapmaya yetkili kurum, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’dır. Vatandaşlarımızın, deprem gibi hassas bir konuyla ilgili dezenformasyon yapan, tepki görünce hesabını kapatan bu tür gerçekdışı kişiliklerin yalan haberlerine karşı dikkatli olmaları önemle rica olunur. Halkımızın, AFAD’dan gelecek açıklamaları takip etmeleri ve AFAD’ın yaptığı bilgilendirmelere itibar etmeleri özel önem arz etmektedir. Kamuoyuna duyurulur.”

3 yorum yapılmış
  • SinanKOOLU
    18 Eylül 2018 • 14:24
    Cenk beye teşekkür ederim. Bizleri huzursuz eden bu tür dayanaksız haberlere itibar etmemelidir.Bu tür yalan haberleri yapanlara yasal yaptırımlar uygulanmalı. Kaldı ki kasırga, tusunami v.b. önceden bilinen bilen doğa olayları için devlet kurumları gerekli uyarıları yapıp önlemleri almaktadır.
  • murataydn
    19 Eylül 2018 • 08:20
    şiddeti zaten 4-5 demişler sıkıntı yok
  • mit
    19 Eylül 2018 • 13:30
    Deprem bölgesin de yaşamak tayız 1941 de krılan ve şuan gerilen fay katılacak deprem olcak bu en erken en erken 4 dakika önce biliniyor şitdet ise olurken elvet deprem olcak ama kesin zaman ve yer bilin memek te ama istanbul gerede arasın da olma ihtimali geçmiş de ki araştırma ve 1944 de önce olma şekli gösteri yor ama kesin net tarih saat beli diğil ama bi saniye sonra ama 100 yıl sonra olacak deprem ALLAH bizi korusun affet lerden
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.