AFAD: Depremde ölü sayısı 31'e yükseldi, 76 bina yıkıldı

AFAD, dün yaşanan Elazığ depreminde ölü sayısının 31'e yükseldiğini açıkladı. Depremde 76 binanın yıkıldığı, 45 kişinin de enkazdan sağ olarak çıkarıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün yaşanan ve merkez üssü Elazığ olan depremde ölü sayısının 31 olduğunu duyurdu.

AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki müdahale faaliyetleri ile enkazdan sağ çıkarılan kişi sayısının 45'e yükseldiği aktarıldı. Açıklamada, hayatını kaybeden kişi sayısının 31 olduğu belirtildi.

Depremin ardından 1547 kişinin hastanelere başvurduğu bilgisinin verildiği açıklamada, bölgeye ulaştırılan 9 bin 233 çadırdan ihtiyaç duyulan kadarının kurulumunun tamamlandığı, hasar tespit analizleri ile 76 binanın yıkıldığı, 642'sinin ağır hasar aldığı, 425'inin az ve orta hasarlı olduğu belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, depremin ilk 20 saatinde 43 kişinin enkaz altından sağ çıkarıldığı bildirilerek, "Deprem devamında 19’unun büyüklüğü 4’ün üzerinde olan 533 artçı deprem meydana geldi. Bölgede depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor ve bölgede hasar tespit analizleri yapılıyor" denildi.

Elazığ şehir merkezinde halihazırda 3 bina enkazında arama kurtarma çalışmaları sürdüğü vurgulanan açıklamada, AFAD Başkanlığı'nın bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere Elazığ Valiliği emrine 2 milyon lira, Malatya Valiliği emrine 2 milyon lira olmak üzere toplam 4 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdiği kaydedildi.

Açıklamada, hasar tespit çalışmalarında 280 teknik personel ile 4 aracın görev yaptığı, şimdiye kadar 1323 binanın incelendiği ve 328'inin hasarsız olduğunun tespit edildiği de aktarıldı.

Elazığ’da dün akşam saat 20.55'te deprem meydana gelmişti. Depremin büyüklüğünü AFAD 6.8, Kandilli Rasathanesi ise 6.6 olarak açıklamıştı. Malatya, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Tunceli dahil birçok ilin yanı sıra Irak, Suriye, İran, Ermenistan, Lübnan ve İsrail’de de hissedildi. (DUVAR-AA)