AFAD Deprem Simülasyon TIR’ı Kırklareli'nde

Afet Acil Durum Başkanlığı'na ait Deprem Simülasyon Tır'ı Afete Hazırlık Yılı çerçevesinde ilimize geldi. Kırklareli genelinde bulunan okullarda öğrencilere deprem hakkında eğitim verecek olan Deprem Simülasyon Tırı 18 Ekim tarihinde ilimizden ayrılacak. Bu kapsamda eğitim tırı ilk olarak Fahri Kasapoğlu Ortaokulu’nda eğitime başladı. Vali Osman Bilgin ve kurum müdürlerinin de katıldığı eğitim programında deprem anı simülasyon olarak canlandırıldı ve yapılması gerekenler uygulandı. 

Afet Acil Durum Başkanlığı'na ait Deprem Simülasyon Tır'ı Afete Hazırlık Yılı çalışmaları kapsamında ilimizdeki okullarda depremden korunma eğitimleri vermek amacıyla İlimize Deprem Simülasyon Tır'ı gönderildi. AFAD eğitimcileri tarafından Türkiye'de geçmişte yaşanmış depremler öğrencilere anlatılarak deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.
“Deprem hayatımızın bir gerçeği”
Eğitim programında konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, depremin hayatımızın bir gerçeği olduğunu ve son olarak İstanbul’daki 5.8’lik depremle bunu bir kez daha hatırladığımızın altını çizdi.
Bu nedenle AFAD’ın Kırklareli’ne ulaşturdığı Deprem Simülasyon Tır’ının çok önemli olduğunu belirten Vali Bilgin, öğrencilerin deprem konusunda önemli bilgileri erken yaşta öğrenip, evde de bir eğitici gibi ailesini bilinçlendirmesinin gerekliliğini kaydetti.
Vali Bilgin ve beraberindeki kurum müdürleri, deprem simülasyon tırında bir depremi simülasyon olarak yaşadı ve yapılması gerekenleri uyguladı.
Deprem Simülasyon Tırı eğitimlerine 16 Ekim 2019 Çarşamba günü; Babaeski Fatih Ortaokulu, 17 Ekim 2019 Perşembe günü; Lüleburgaz Fehmi Mutlu Ortaokulu, 18 Ekim 2019 Cuma günü; Lüleburgaz Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek Ortaokulu bahçesinde devam edecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol