UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Çekya ekibi Sparta Prag'ı eleyen temsilcimiz Trabzonspor, play-off turunda AEK karşı karşıya geldi. Başkent Atina'daki OAKA Spyros Louis Stadı'nda saat 21.00'de başlayan karşılaşmada Almanya Futbol Federasyonundan Daniel Siebert düdük çaldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Yunan ekibi maçın hemen başında 4. dakikasında Marko Livaja'nın topu ağlarla buluşturmasıyla 1-0 öne geçti. Gol sonrasında daha üstün bir oyun sergileyen temsilcimiz Trabzonspor, karşılaşmanın 22. dakikasında Novak'ın ceza sahası içinde maruz kaldığı faul sonrasında penaltı vuruşu kazandı. Topun başına geçen Kaptan Sosa'nın vuruşu direkten dönerken 28. dakikada kullanılan köşe vuruşu sonrası Ekuban beraberlik golünü ağlarla buluşturdu. İlk yarının son dakikalarında Kaptan Sosa'nın asistinde Ekuban kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederken Bordo-Mavililer geriden gelip öne geçmeyi başardı ve ilk yarıda bu skorla tamamlanmış oldu.

İkinci yarıda da oyunun kontrolü temsilcimiz Trabzonspor'du ve Ekuban 70. dakikada 3. kez sahneye çıktı. Harika oyununu 3 golle süsleyerek takımını sırtlayan 25 yaşındaki Ganalı golcü rövanş mücadelesi öncesi Fırtına'ya büyük bir avantaj sağlamış oldu.

Karşılaşmanın rövanşı 29 Ağustos'ta Akyazı'da oynanacak.

Editör: Haber Merkezi