MENÜ

Adrenalin bitince

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Adrenalini yüksek maçların arkası hep zor geçer. Üstelik de mutlulukla biten ve hedefe tutunmanın rehavetine dönen maçlardan sonra... İki oyuncu hariç 120 dakikayı perşembe gecesi oynamış futbolcuların kafasında, Bilic’in de taktiksel anlatımıyla büyük ihtimalle maçı çabuk koparmak vardı. Süre işledikçe, iki farklı skor yakalanmadıkça bu tip Avrupa dönüşü maçları çözmenin zorluğunu elbette biliyorlardı. Maça öyle de başladılar.

Solda oynayan Olcay, sağdan vurdu. Sağda oynayan Töre, soldan vurdu. İkisi de az farkla dışarı çıktı, henüz dakika 3’tü. Belli ki çabuk çözmek istiyorlardı. Ancak anlamsızca durdular. 12. dakikada Gökhan Ünal, 14. dakikada Zec’in yüzde yüz kaçırdıkları ile Beşiktaşlı futbolcular oyuna döndü. İlk yarının sonuna kadar kesik kesik de olsa oyunu domine ettiler. Bazı anlar Beşiktaş, Balıkesir kalecisi Vukovic’e karşı oynar hale geldi. Penaltı, aslında Balıkesir’i rahatlattı. Geçen haftanın mağlubiyetinden sonra, ‘Nasıl olsa düştük’ diyen rakip daha çok kontraya çıkmaya başladı. Opare’nin attığı gol Kartal’ı rahatlatsa da iki farka çıkmadan 3 puanın gelmeyeceği belliydi.

Töre etkili ama kendine çok güvenip topla çok süre oyalanıyor. Siyah-Beyazlılar, özellikle ikinci yarı oyundan düşüp, üçüncü bölgede çoğalamadılar. Sosa’nın etkisizliğinde, Liverpool maçını da göz önüne alırsak Tolgay ilk 11’de başlamalıydı. Olcay ve Atiba ise bir an önce eski formlarına dönmeli. Beşiktaş da Avrupa ve kendi ligini bir arada götürebileceğine inanmalı. Yoksa sene boş geçer...

YORUM YAZ