Eshab-ı Kehf Külliyesinde düzenlenen Basın Toplantısında konuşan Millet İttifakı Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, Afşin’i Kardeşliğin, dostluğun, barışın ve huzurun hakim olduğu bir Şehir haline getireceğiz dedi.

Millet İttifakı Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız’ın açıkladığı projeler şöyle;

AFŞİN’İN GÜNEYİNE SALÇA VE TURŞU FABRİKASI!

Daha öncesinde sosyal belediyecilik konusunu anlatmıştık. Bizim şu an için Afşin’de ki en büyük projelerimizden biri bu. Belediyenin Şehrin gelişmesi açısından tarihi ile mesire alanları ile girişiyle çıkışı ile birlikte imar edip projeler yapacağız diyen Millet İttifakı Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, Şimdi diğer projelere gelince halkla birlikte salça ve turşu fabrikasını güney mevkiimize yani Aldaş tarafı, Kabaağaç tarafı yapacağız. Çünkü o bölge sebze yetiştiriyor, bunlarında hammaddesi elimizde olduğu için salça fabrikası ve diğer turşu fabrikasının güney bölgesine bırakılarak burada istihdam yaratılması lazım. Bir de şunu söyleyeyim bizim yaptığımız projeler gelir olacağından yine işsizlik sorununu da çözmüş olacağız dedi.

AVM’LERE KESİNLİKLE SINIRLAMA GETİRECEĞİZ!

“ Alış Veriş Merkezleri konusunda esnafımızın yanındayım. Kesinlikle sınırlama getireceğim her mahalleye AVM olmayacak. Çünkü esnaf bizim esnafımız, buradaki esnaf batarsa Afşin göç verir ve mağdur olur. AVM kendince aldığı parayı Ankara’ya İstanbul’a transferini yapıyor. Afişin’de ki vatandaşa bir faydası olmuyor. AVM’lerin ruhsatlarını tamamen inceleyeceğiz. Birçoğu ruhsatsızdır. Bunları tespit edip kapatılacağını buradan söylemiş bulunuyorum. Benim için önemli olan esnafımızın kalkınması. Onlar kalktığında biz Afşin olarak kalkınırız. Üzerinde duracağımız en büyük konulardan biri bu.AVM’ye giriyor vatandaş Oyuncakdan tut sebzesine meyvesi ne kadar çekirdeğine kadar her şeyini alıyor bizim esnafımızın AVM ile rekabet etme şansı var mı yok. Adam kalkmış on dönüm arsasını satmış buraya gelmiş bir konfeksiyon açmış gelmiş. Holding’i AVM’yi buraya açmış bizim esnafımız oradaki ağa babalarla rekabet edemez, onların arkasında kimler var bizi ilgilendirmiyor. AVM’lere kısıtlama getireceğim, bu konudaki kararım kesindir. Bizim bu çabamız sonrasında da benim esnafımızda ürünlerini kaliteli bir şekilde getirip güler yüzle müşterilerine takdim etmelerini sunmalarını istiyorum. Bu şekilde esnafımızın sorununa çözüm bulacağına inanıyorum”

ARAÇ MUAYENE İSTASYONU AFŞİN’E GELECEK!

“Kanun diyor ki 7 Bin aracı geçtikten sonra araç muayene istasyonu kurmak zorunda. Bizim elimizdeki kayıtlarda ise 12.000 Sayıda aracımız bulunmakta. Bu durum da da Afşin’e kesin olarak araç muayene istasyonu kurulmak zorunda. O zaman da burada sanayimiz gelişecektir”

“SANTRALLERE İŞÇİ ALIMI %70’İN ÜZERİNDE AFŞİN’DEN OLACAK!

“Kesinlikle Afşin’de ki beden işçiliği ve mesleki işçilikten dolayı Termik santrali özel sektörle birlikte oturup önceliğin Afşin olduğu ve işçi alımını %70’inin Afşin’de alınacağını haklı olarak istiyoruz. Vatandaş bize oy verdiği takdirde ben oraya gideceğim vatandaşla birlikte işsizlik neredeyse O köyle o mahalle ile birlikte gideceğiz. Toplu bir şekilde termik santrallerin önünde oturacağız santral kiminse O işe girecek. Ortak nokta şu bunlar bizim santrallerimiz, termik santral kesinlikle Afşin sınırlarındadır Dolayısı ile iş Hakkı da Afşin’in vatandaşındadır”

AFŞİN TEKSTİL MERKEZİ OLACAK!

“Bir diğer konu tekstil alanında bazı arkadaşlarımızla görüşmelerimiz var. Özellikle bayanlar konusunda hakikaten 200, 300, 400, 500 hanımefendiyle görüştüğümüz bir tekstil alanında iş yapan arkadaşımız bana yer gösterin diyor. Ona yer gösterilmediği için şu anda işini Malatya’ya taşımış. Ben onu emlak vergisinden muaf ve diğer hizmetlerde sunacağı imkanlardan dolayı arkadaşımızı teşvik ederek diğer beldelerimize de o arkadaşımızla birlikte İşyerleri açarak bayan arkadaşlarımıza da yardımcı olmayı amaçlıyoruz”

GENÇLERE ÖZEL PROJELER! GELENEKSEL KONSERLER OLACAK!

“Gençler konusuna gelirsek onlarla ilgili de birçok projemizin olduğunu anlattık daha önce gençlerimizle birlikte turlar yapacağız, sosyal faaliyetlerimiz sürekli devam edecek, Konserler düzenleyeceğiz, konserler on yılda beş yılda bir yapılmayacak. Bir de sadece şehir merkezinde yapılmayacak, köylerimizde, mahallelerimizde örneğin Bir köyümüzde bir etkinlik düzenleyeceğiz ve bunun da bir ismi olacak bunu da her yıl geleneksel olarak devam ettirmeye gayret edeceğiz”

BELEDİYE PERSONELİ DİSİPLİNLİ OLACAK,ÇALIŞACAK!

“Belediye personellerine kesinlikle disiplin uygulayacağız. Biz belediyede çalışan İle çalışacağız aylak aylak gezenle benim işim yok. İşine bakacak. Ben kimsenin ekmeğiyle oynamaya gelmiyorum. Bizim orada çalışan garibanlarla bir problemimiz yok, işini gücünü hakkıyla yaptığı takdirde bir problem yoktur, işini layıkıyla yapmayanlarla biz çalışmayacağız Allah gücünü rast getirecek gidecekler”