Keşan Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen THM Korosu Konseri 26 Nisan 2017 Çarşamba günü akşamı gerçekleştirildi.

Saat 20.30’da Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ndeki Konferans ve Tiyatro Salonu’nda başlayan konseri Keşan Belediye Meclis Üyesi Nurgül Yıldırım ile 500’e yakın müziksever izledi.

Konser öncesi konuşan ADD Keşan Şube Başkanı Yusuf Kılıç, öncelikle konsere gelen herkese hoş geldiniz dedikten sonra, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, ülkenin 16 Nisan süreciyle zor bir döneme girdiğini belirterek izleyenlere güzel bir konser geçirmelerini diledi ve bu konser için kendilerine destek veren Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a teşekkür etti.

2 bölüm halinde gerçekleşen konserin 1.Bölümü’nde Koro; Kaçma Güzel Kaçma Ben Adam Yemem, Gide Gide Bir Söğüde Dayandım, Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık adlı Türküleri söyledi.

Mustafa Gökhan Arslan,  Bahçenizde Güren Var, Gülfer Sabancılar Kara Çadır İsmi Tutar, İhsan Dede, Dağlar Seni Delik Delik Ederim ve Adana Köprü Başı, Tanju Gülenç Karşıdan Görünen Ne Güzel Yayla, Ferah İşlek Pancar Pezik Değil mi? , Engin Yörük Gazfil Gezme Şaşkın , Füsun Meyva Düşlerde Sevdim Seni Söyleyemedim ve Buse Eylem Kara da Evreşe Yolları Dar adlı türküleri seslendirdiler.

15 dakikalık aranın ardından başlayan 2.Bölümde de Koro, Kiremite Su Düştü, Esmerim Biçim Biçim ve Dağlara Çen Düşende adlı türküleri söylerken; Solistler Aysel Güngör İndim Yarin Bahçesine, Günay Yıldırım Küstürdüm Barışamam, Züleyha, Berna Mutafa Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor, Latif Yavuz Sürüler İçinde Sürmeli Koyun, Sami Deniz Çalın Davulları Çaydan Aşağıya, Hüseyin Engin Çıksam A Urumelin Düzüne, Nezahat Atilla Yüce Dağ Başına Yağan Kar İdim, Oya Vatan Yazıcı Eklemedir Koca Konak adlı türküleri söylediler.

Konser koro ve salonu dolduran müzikseverlerin coşkulu bir şekilde İzmir Marşı’nı birlikte söylemeleri ile sona erdi.

Konserin ardından sahneye çıkan Keşan Belediye Meclis Üyesi Nurgül Yıldırım, ADD THM Korosu’nu bu güzel konserden dolayı tebrik ederek, “Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan adına sizleri kutluyorum. Ayrıca konseri izlemeye gelen tüm hemşerilerimize de teşekkür ediyorum. Bu güzel konserin ardından daha fazla bir söz söylemeye gerek yok. Tüm koro üyelerimizi ve ADD Yönetimimizi kutluyorum” dedi.

Yıldırım, daha sonra ADD Keşan Şube Başkanı Yusuf Kılıç ve koro şefi Erkan Yalçın’a bir buket çiçek hediye etti.

Ardından ADD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Melek Esmer ve ADD Keşan Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri de koro üyelerini tebrik ederek birer adet çiçek hediye ettiler.