ADD Arhavi Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

2019-05-23 08:17:20

ADD Arhavi Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Arhavi ADD Olağan Genel Kurulu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Arhavi Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Çoğunluksuz yapılan toplantıya Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu ve üyeler katıldı.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler adına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 6.Olağan Genel Kurulunda divan başkanlığına Muhammet Uzuner, sekreterliğe Sabiha Şahin ve Fehmi Güven seçildi. Divan başkanı gündem gereği Şube Başkanını konuşmaları için davet etti. Başkan Emine Hekimoğlu kısaca şunları söyledi:

 “19 Mayıs 1919’da büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak “Milletin iradesini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyerek Kurtuluş Savaşını başlatmasının 100. Yılını kutluyorum. Derneğimizin amacı Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin devrim ve ilkelerine sahip çıkarak temel insan haklarına saygılı ve tam eşitlikçi bir anlayışla toplumsal yaşamda laik ve çağdaş bir anlayışın egemen olmasını sağlamak. Aklın ve bilimin yol göstericiliğine büyük önem vererek çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Bunun için ana başlıklarla panel, söyleşi, tiyatro, uçurtma şenlikleri, spor karşılaşmaları, satranç yarışmaları, konserler, kültürel geziler, pul sergileri, üniversite öğrencilerine eğitim bursları, ücretsiz dersler, okullarda Atatürk’ü tanıtıcı çalışmalar, yetişkinlere okuma yazma öğretimleri, kitap ve ansiklopedi yardımları gibi etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinlikleri üyelerin ve gönüllü dostların maddi ve manevi destekleriyle yapıyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Üzerimize düşen görevleri, en etkin bir şekilde gönülden yerine getirmeye devam edeceğimize inanıyorum. Bu inançla şubemizin 6.Olağan Genel Kurulu’nun başarılı geçmesini ve ülkemiz demokrasisine katkı sağlamasını  yürekten diliyor, saygıyla selamlıyorum.” dedi.

 

Daha sonra Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu Atatürkçü Düşünce Derneği Arhavi Şubesi’ne maddi manevi ne gerekiyorsa yapacaklarını, hatta kendisinin ve meclis üyelerinin de derneğe üye olup çalışacaklarını söyledi. Emekli öğretmen Kadriye Yıldızcan da, başkan Emine Hekimoğlu’nun aktif çalışmalarıyla ADD Arhavi Şubesi’nin örnek bir dernek olduğunu ve  gurur duyduklarını söyledi.

 

Daha sonra yönetim kurulu çalışma raporu okundu. Denetim kurulu çalışma raporu, bilanço gelir ve giderleri mali müşavir Kemal Zaim tarafından okundu. Ardından müzakereye açılarak ayrı ayrı ibraz edildi. Başka aday olmadığı için kurullara üye seçimleri yapıldı ve sonuçlar şöyle oldu.

 

Yönetim Kurulu asil üyeliğine; Emine Hekimoğlu, Süheyla Zaim, Saniye Atalay, Dilek Tatar, Emine Gürkan, Sabiha Şahin ve Ziya Üşümüş.

 

Denetleme kurulu asil üyeliğine; Kemal Zaim, Celal Demircioğlu, Fehmi Güven.

 

Disiplin kurulu asil üyeliğine; Erkan Zaim, Osman Nuri Özkan, Müzeyyen Özköse seçildi.

 

Delegeler Kemal Özkazanç ve Murat Çolakoğlu oldu.

İyi dileklerle 6. Olağan Genel Kurul’a son verildi.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com