131019098
26 Nisan 2024, Cuma

“ADAYLARI DEĞİL, BELEDİYECİLİK İLKELERİNİ KONUŞALIM”

6 Aralık 2018, Perşembe 06:41

     


Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Aliağa’ya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için de ismi geçen Böke, bu konudaki sorulara da yanıt verdi.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, partisinin Aliağa İlçe Başkanlığı’na ziyarette bulundu. CHP İzmir İl Yönetimi ile birlikte CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’na gelen Milletvekili Selin Sayek Böke, ziyaretleri neticesinde hazırladığı raporu Parti Meclisi’ne sunacağını dile getirdi. Milletvekili Selin Sayek Böke’yi CHP Aliağa İlçe Binası’nda karşılayan CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ve Belediye Başkan Aday adayı Özcan Durmaz ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“Var olan umutsuzluk havasını aşmak gerekiyor”

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Aliağa’da çeşitli kurumlara gerçekleştireceği ziyaretler öncesinde basın mensuplarının yerel seçimler hakkındaki sorularını da cevaplandırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı hakkındaki soruya yanıt veren Böke, “Ben yöntemin belli olmadığı bir süreçte adaylar üzerinden tartışmayı doğru bulmuyorum. Belediyeciliğe dair konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Gönlüm isterdi ki aday tartışmasına girmeden CHP’nin belediyecilik ilkeleri hakkında konuşalım. Bu seçimler Türkiye seçimleri, hayır iradesinin, 24 Hazirandaki miting alanlarının coşkusunun devamını korumak gerekiyor. Var olan umutsuzluk havasını aşmak gerekiyor. Bu kadar baskıya rağmen toplumun yüzde elliden fazlasının demokrasiye ve Atatürk İlke İnkılaplarına sahip çıkıyor olması bunun sokağa taşımaya hazır olduğunu göstermesi önemli bir şey. Bu noktada özeleştiri yapmak lazım. Çünkü biz bunu siyasete taşıyamıyoruz.” ifadelerine yer verdi. İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Parti Meclisi’nde ilçelerin taleplerini dile getireceğini ifade ederek Aliağa Deniz Ticaret Odası ile başlayan ziyaretlerini sürdürdü.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler