Kpss

Adaylardan KPSS Başvuru Ücretinin Düşürülmesi Talebi

ÖSYM tarafından KPSS başvuru kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan kılavuza göre 2017-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, ÖABT başvuruları, 13-23 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak. Ayrıca başvuru ücreti ödemek için son tarih 24 Mart 2017 olarak belirtilmiştir. 
Konu ile ilgili olarak adaylar geçtiğimiz sene KPSS başvurusunda 55 TL ödüyorlardı. Ancak bu sene başvuru ücreti 60 TL’ye çıkarıldı. Kamupersoneli.net olarak sınav başvuru ücretlerini aşağıda paylaşıyoruz;

– Genel Yetenek-Genel Kültür : 60,00 TL
– Eğitim Bilimleri : 60,00 TL
– Kamu Yönetimi : 40,00 TL
– Uluslararası İlişkiler : 40,00 TL
– İşletme : 40,00 TL
– Muhasebe : 40,00 TL
– Hukuk : 40,00 TL
– İktisat : 40,00 TL
– İstatistik : 40,00 TL
– Maliye : 40,00 TL
– Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri : 40,00 TL
– ÖABT : 60 TL
– Başvuru hizmeti ücreti : 5 TL

SINAV TARİHLERİ, SAATLERİ VE BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKALYINIZ. 

ÖABT’ye katılmak isteyen adayların KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına da katılmaları zorunludur. Bundan dolayı adaylar en az 180 TL sınav ücreti ödeyeceklerdir. Bu ücret geçtiğimiz sene 165 TL idi. Bu bağlamda KPSS A Grubu tüm sınavlara girmek isteyen adaylar toplamda 420 TL başvuru ücreti ödeyeceklerdir.

BAŞVURU ÜCRETİ DÜŞÜRÜLSÜN TALEBİ

Kamupersoneli.net olarak adaylardan adlığımız yorumlarda başvuru ücretinin çok olduğu ve bu ekonomik kriz döneminde düşürülmesi gerektiği ifade edildi. Adaylar birçok sosyal paylaşım sitesinde şikayetlerini dile getirdiler ve ilgili makamların bu konuyu ele almalarını talep ettiler. 

ANLIK HABERDAR OLUN 

KPSS başvuru ücreti hakkında herhangi bir gelişme olduğunda anlık olarak haberdar olmak istiyorsanız KAMU PERSONELİ Android ve İOS mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Bir Yorum

  1. Devlet derim ben buna hirsizlik yetmiyor birde üstüne soygunmu yapacak… zaten suriyelere eğitım bedeava iş bedava sosyal hayat bedava. Bizim gibi vatandaslarsa ülkesinde sümürünsünler asgari ücretlen