Adaylar bugün belli olacak

Merakla beklenen Milletvekili aday listelerini partililer bugün saat 17.00’a kadar YSK’ya verecek. Antalya’dan çıkacak 16 milletvekili için 6 partiden toplam 373 aday adayı başvurdu. Alanya’dan da 39 aday adayı başvuru yaparken en çok merak edilen konu ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun listede olup olmayacağı oldu.

Adaylar bugün belli olacak

Merakla beklenen Milletvekili aday listelerini partililer bugün saat 17.00’a kadar YSK’ya verecek. Antalya’dan çıkacak 16 milletvekili için 6 partiden toplam 373 aday adayı başvurdu. Alanya’dan da 39 aday adayı başvuru yaparken en çok merak edilen konu ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun listede olup olmayacağı oldu.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 00:43
Adaylar bugün  belli olacak

Antalya’dan çıkacak 16 milletvekili için 6 partiden toplam 373 aday adayı başvurdu. Alanya’dan ise Ak Parti, CHP, MHP, İyi Parti, SP ve Vatan Partisi’nden toplam 39 milletvekili aday adayı başvuru yaptı. Aday adaylarının heyecanlı bekleyişi sürerken partililer listelerini bugün en geç saat 17.00’a kadar YSK’ye verecek.
EN ÇOK İLGİYİ AK PARTİ GÖRDÜ
Alanya’da aday adaylığı başvurularında en çok ilgiyi Ak Parti gördü. Ak Parti’den Antalya’da toplam 124 aday adayı başvurusu yapılırken bunlardan 16 tanesini Alanyalı isimler oluşturdu. Başvuru yapıp yapmayacağı merak konusu olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Sena Nur Çelik, Hüseyin Güney, Abdullah Öztürk, Hüsnü Akçalıoğlu, Nurettin Uludağ, Necati Yıldırım, Ömer Kocaman, Övünç Özkan, Mine Karagöz, Erdinç Hakan Koşmaz, Hasan Murat Diler, Durali Şener, Sibel Kurtoğlu Yıldırım, Yusuf Uzun, İsmail Yıldız başvuru yaptı. Diğer partilerde olduğu gibi Ak Parti’de de adaylar bugün YSK’ya verilecek olan listede belli olacak. 
ALANYA ADAYININ ÜST SIRALARDA OLMASI BEKLENİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi’nde de (CHP) aday adaylarında heyecanlı bekleyiş bugün belli olacak. Antalya’da toplam 79 aday adayının başvuru yaptığı CHP’de Alanya’dan da 5 aday adayı bulunuyor. CHP’de Alanya’dan Ali Takavut, Gökhan Sipahioğlu, Şengül Yeşildal, Cem Özcan ve Banu Okan Kavukçu’nun aday olmak için heyecanlı bekleyişi sürerken CHP’de aday listesini bugün YSK’ya verecek. CHP’de Alanya adayının seçilecek bir yerden listede olması bekleniyor.
MHP’DE YILDIZ VE ÖZBEK ADAY GÖSTERİLDİ

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) milletvekili aday adaylığı için Antalya’da toplamda 49 başvuru yapılmıştı. Alanya’dan da 6 başvuru yapılırken bilindiği üzere MHP’de aday listesi geçtiğimiz Cuma günü kamuoyu ile paylaşılmıştı. Listede Alanya’dan Hüseyin Yıldız kendisine 4’ncü sıradan yer bulurken bir diğer Alanya adayı Ömer Özbek ise 10’ncu sıradan gösterildi. Diğer Alanya aday adayları
Ayşe Sıddıka Saruhan Türkyılmaz,  Ali Üzüm, Şahin Ev ve Şerife Uslu 16 kişilik milletvekili aday listesinde kendisine yer bulamadı. 
İYİ PARTİ’DEN ALANYA’DA 8 ADAY ADAYI BAŞVURDU
Meral Akşener tarafından yeni kurulan ve ilk kez seçime girecek olan İYİ Parti’de Antalya’da 86 aday adayı başvurusu yapıldı. Bu 86 aday adayının 8 tanesi de Alanya’dan başvuru yaptı. İYİ Parti’nin Alanyalı aday adayları şu isimlerden oluştu Alper Arıkan, Hilmi Er, Türker Babalık, Levent Dim, Cahit Kocabeyoğlu, Mustafa Mat, Meryem Aydoğan, Mustafa Alpay Tunay.”
SP VE VATAN PARTİSİ’DE ALANYA’DAN ADAY ADAYI ÇIKARDI
Saadet Partisi’nden (SP) Alanya’da iki isim aday adaylığı başvurusunda bulundu. SP’den Rukiye Gülşen ve Emingözükara aday adaylığı başvurusu yaparken Vatan Partisi’nde de Hasan Faruk Kurtoğlu ile Tahir Sertkaya başvurularını yaptı. Bu iki parti de aday listelerini bugün YSK’ya teslim edecek. – Mert CANTÜRK 

Son Güncelleme: 20.05.2018 20:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81