Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse (Covid-19) karşı önlemlerini artıran Adapazarı Belediyesi, Adapazarı Kaymakamlığı'nın koordinasyonu, İlçe Müdürlükleri, Emniyet ve Jandarma Teşkilatları, Mahalle Muhtarlıkları ve STK'ların işbirliği ile oluşturulan Vefa Destek Grubu'nun çalışmalarında aktif rol oynuyor. Başkan Mutlu Işıksu, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi, Vefa Destek Grubu ile muhtemel sorunları minimize ettiklerini vurguladı.

Işıksu'dan Tedbir Vurgusu
Koronavirüs ile mücadelede evde kalmanın ve tedbirlere uymanın çok önemli olduğunu aktaran Başkan Işıksu, 'Bakanlıklarımızın çalışmalarını dikkatle takip ediyor, gereken tüm çalışmaları paydaşlarımıza da destek olarak hızla hayata geçiriyoruz ve gece gündüz görev başındayız. Burada vatandaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Gereken tedbirlere harfiyen uyarak, mümkün olan tüm imkanları kullanarak evden çıkmamak, sosyal mesafe ve hijyen başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı'mızın belirlediği kurallara dikkat ederek dayanışma içerisinde morallerimizi güçlü tutarak bu süreçten en az hasarla çıkacağımıza yürekten inanıyorum.' diye konuştu.

Destek Hatları: 112-155-156
Mücadelede herkesin önemli görevleri olduğunu hatırlatan Başkan Mutlu Işıksu, 'Virüsün en çok etkilediği yaş grubu 65 yaş ve üzeri. Ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın da çok dikkatli olmaları gerekiyor. Ekiplerimiz sahada. 112, 155 ve 156 numaralarından kayıt bırakan hemşehrilerimize hızlıca destek oluyoruz. Medeniyetimizin, geleneklerimizin, örf ve adetlerimizin ışığında adeta birer çınar olan ve tecrübelerine her zaman ihtiyaç duyduğumuz büyüklerimize yardımcı olmayı sürdüreceğiz. Genç kardeşlerimizin de bu hassasiyetle meseleye hakim bir şekilde gayret etmeye devam edeceklerine inanıyorum.' ifadelerini kullandı.