Adana'da iş cinayeti: Vincin halatı koptu, dört işçi yaşamını yitirdi

Adana'da bir gübre fabrikasında iki kişilik vinç sepetine altı işçi bindirilince ağırlığı taşıyamayan halat koptu: Dört işçi yaşamını yitirdi.

Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde bir gübre fabrikasında işçiler Murat Gümüş, Cengiz Kutlam, Halil Aslan, Latif Kaya, Fehmi Kaya ve Mustafa Gümüş çatı tamiratına başladı.

Vincin sepetine binen altı işçi çatıya çıktı. Öğle saatlerinde işçiler öğle yemeği için mola vererek sepete binip aşağı inmeye başladı.

Halat kopunca işçiler 10 metre yükseklikten yere çakıldı. Diğer işçiler olayı görerek sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Murat Gümüş ve Cengiz Kutlam'ın öldüğünü belirledi.

Halil Aslan, Latif Kaya, Fehmi Kaya ve Mustafa Gümüş ise ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Mustafa Gümüş ve Fehmi Kaya da kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetti. Halil Aslan ve Faruk Kaya’nın durumlarının ağır olduğu belirtildi.

Yarın Makine Mühendisleri Odasının olayın meydana geldiği yerde iş cinayetinin gerçekleştiği vinci inceleyecek.

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan soruşturma kapsamında üç kişi göz altına alındı. Görevlendirilen bilirkişilerin tespitlerine dayanarak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla kaza sırasında vinci kullanan operatör U.P., firma sahibi A.E. ile taşeron firma yetkilisi H.T. gözaltına alındı.