Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce yürütülen ve Adana Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen “Geleneksel El Sanatları ile Kadınlarımız İş Sahibi Oluyor Projesi” kapsamında ev kadınlarından oluşan kursiyerlere psikolojik eğitim verilmeye başlandı. Eğitim kapsamında ilk konuk, Psikolog Yrd. Doç. Dr. Sema Bengi Gürkan, kursiyerlere "Sevgi, Cinsellik ve Çocuk” konusunda eğitim verdi.

Eğitim programında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, proje kapsamında Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde sekiz atölyede ev kadınlarına yönelik “Geleneksel Kıyafet Tasarımı, Ahşap Oymacılığı ve Sedef İşlemeciliği” kurslarının devam ettiğini ve kursiyerlere psikolojik eğitim verilmeye başlandığını belirtti. Tari, “Aile içi eğitim çok önemlidir. Çocuklarımızın sağlıklı ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesinde öncelikli rol kadınlarımız tarafından üstlenildiği için, çocuklarımızla en çok ilgilenen kişiler olarak kadınlarımıza böyle bir eğitim vermek istedik. Bu eğitim sayesinde kadınlarımız öğrendiklerini çocuklarına, eşlerine, akrabalarına ve komşularına öğretecekler. Bu sayede öncelikle daha bilinçli çocuklar ve aileler yetişecek. Konularında uzman eğitimciler, psikologlar ve pedagoglar, proje kapsamında kursiyerlerimize eğitim vermeye devam edecekler” dedi.
Toros Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapan Psikolog Sema Bengi Gürkan ise sağlıklı bir aile olabilmek ve sağlıklı çocuklar yetiştirebilmek için ailenin mutlu olması gerektiğine dikkat çekerek, “Mutlu ailenin yolu ise mutlu anne ve babadan geçmektedir. Sağlıklı tartışmayı bilmiyoruz. Çocuklar aile içinde sağlıklı tartışmayı öğrenmeli. Birçok ruhsal sorunun temeli 0-6 yaşta atılır. Ancak günümüzde 0-3 yaşa kadar düştü. Ailede mutluluk ve huzur çok önemli” diye konuştu.

Yakın zamanda kadınlara yönelik yaşanan saldırılara dikkat çeken Psikolog Yrd. Doç. Dr. Gürkan, ‘çocukların bembeyaz bir sayfa olduğunu’ ve mutlu bireyler yetiştirmede bu tür eğitimlerin çok önemli olduğunu vurguladı.
Editör: Barış Köksal