Adana Valisi Süleyman Elban'ın Ağrı'da yaptıklarına...
MEHMET ULUĞTÜRKAN

MEHMET ULUĞTÜRKAN

[email protected]

Adana Valisi Süleyman Elban'ın Ağrı'da yaptıklarına bakınca…

03 Temmuz 2020 - 18:18

Ağrı Valisi Süleyman Elban’ın Adana Valisi olarak atandığını öğrenince Ağrı’daki ‘Memleket’ gazetesinden arkadaşım Kerem Engin’le konuştum. 

Birkaç gün sonra Adana’da göreve başlayacak Vali Elban’ı görev yaptığı şehrin gazetecisi nasıl değerlendiriyordu? 

Engin, “Biliyorsunuz, Vali Elban aynı zamanda belediye başkanımızdı” diye söze girdi. “Gittiği için çok üzgünüz. Ağrı’nın imkânlarıyla bunları yaptıysa, Adana’nın gücüyle kim bilir, neler yapacak?” dedi. 

Gazeteci Engin’e neler yaptığını sormadan Vali Elban’ın kişisel özelliklerini sordum. 

“Popülizmi sevmiyor.”

“Gösterişten uzak.”

“Bildik bürokrat değil, risk alıyor ve hızlı.”

“Yeşili ve doğayı seviyor.”

Engin’e son 2 yılda neler yaptığını da sordum. 

“Üzerinde en çok durduğu alan istihdamı artıracak, işsizliği azaltacak projeler” diye yanıt verdi. Bu çerçevede Elban’ın Ağrı ekonomisini geliştirme çerçevesinde ‘Tekstil Kent’, ‘Ayakkabıcılar Sitesi’, ‘Termal Su Değerlendirme’, ‘Meyvecilik’, ‘KOBİ Merkezi’, ‘Sınır Ticareti Merkezi’ ve gençlere yönelik ‘Robotik Kodlama’ gibi alanlarda projeler hayata geçirdiğini öğrendim. 

Ağrı için son 2 yıla sığdırılan bunca hizmet elbette göz alıcı. 

Gazeteci Kerem Engin’e Vali Elban henüz Ağrı’dayken Adana’yı ‘Memleket’ gazetesinde yazmak istediğimi söyledim. Çok sevindi. 

Ağrı’nın iki günlük gazetelerinden biri olan Memleket’te Vali Süleyman Elban’a hitaben Adana’yı ve ne beklediğimizi yazdım. 

Yazımda Adana’nın tanıtım sorunu olduğunu, tarımdan sanayiye, iklimden insan kaynağına her alandaki üstünlüğünü değerlendiremediğini, sıra dışı bir yönetime ve heyecana ihtiyacımız bulunduğunu yazdım. 

Vali Elban, “Yazınızı okudum. Yararlanacağım. Adana’da görüşmek üzere” mesajını iletti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu olarak Vali Elban’a ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunduk.   

Vali Elban, bu ziyarette Adana’nın tanıtım eksikliğine dikkat çekti. Adana’nın yarısı kadar tarihi olmayan şehirlerin eserlerini ortaya çıkarmayı başardığını, turizmden neredeyse hiç gelir elde edemeyen Adana’dan daha fazla turizm geliri elde ettiklerini belirterek, “Adana’da öncelikli konularımızdan biri tanıtım olacak” dedi. 

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’in yönetim kurulu üyelerini tek tek tanıttığı toplantıda vali-gazeteci ilişkileri üzerine sohbet ettik. Elban, bugüne kadar görev yaptığı her yerde görülmeyeni gösteren bir ışık olan medyayı kendisinin yardımcısı olarak değerlendirdiğini söyledi. Yerel medya başta olmak üzere basını dikkatle takip ettiğini belirten Vali Elban, “Mesnetsizlik, iftira ve hakaret olmadıkça medyanın eleştirisinden rahatsız olmam. Aksine medyanın bizim göremediğimizi görmemizi sağladığını düşünürüm” dedi. 

Çok yararlı bir ilk görüşme oldu. Yazdığım Kurtuluş̧ Savaşı romanı ‘Madalyasız’ı imzalayıp armağan ettim. “Çok uzun sürmez, okur, değerlendirmemi yaparım” dedi. 

Konu Kurtuluş Savaşı’ndan açılınca söz, Pozantı Kongresi’nin 100’üncü yıl kutlama hazırlıklarına geldi. “Güzel bir etkinlikte TBMM Başkanımız onur konuğumuz olabilir” dedi. 

Vali Elban’ın Adana’yı kısa sürede tanıyacağını, tıpkı Ağrı’da olduğu gibi önceliği şehrin ekonomisini geliştirmeye yönelik projelere vereceğini tahmin ediyorum. 

Yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum.


Bu yazı 9098 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar