29 Mayıs 2020 08:41

Adana Tabip Odası Başkanı: Normalleşmeyle sağlıkçılarda enfekte riski artıyor

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, normalleşme adımlarıyla hekimlerin enfekte olma riskinin artacağını söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Adana Tabip Odası (ATO) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal hükümetin "normalleşme" adımlarına dair açıklamalarda bulundu. Hilal, sağlık çalışanlarının koronavirüs (Kovid-19) salgının ilk gününden itibaren özverili bir şekilde çalıştıklarını ve salgın sürecinde en büyük risk grubunda olduklarına dikkat çekti.

VERİLER AÇIKLANSIN

Son bir haftada iki meslektaşlarını koronavirüs nedeniyle kaybettiklerini anımsatan Hilal, üzüntülü ve öfkeli olduklarını, sağlık çalışanlarına yönelik koruyucu tedbirler pandemi başlangıcından itibaren yeterince alınmadığını, hatta sağlık çalışanlarını suçlayıcı açıklamalar yapıldığını ifade etti. Hilal, "Son olarak ölen meslektaşımız Op. Dr. Salih Cenap Çevli hastalanmadan önce attığı bir tweetinde hala koruyucu giysisinin” olmadığını belirtiyordu. Sürekli diğer ülkelerle karşılaştırma yapan Sağlık Bakanlığını hekim ve sağlık çalışanlarının vefat ve hastalanma oranları açısından da karşılaştırmaya ve gerçek verileri açıklamaya davet ediyoruz" dedi.

ENDİŞELER SÜRÜYOR

Normalleşme sürecine geçildiğini belirten Hilal, "Bu hızlı geçiş ile ilgili endişelerimiz sürmektedir. Çünkü son bir haftadır vaka hızında artış görülmektedir.  Özellikle hastanelerin 'normale' dönmesi sonucu hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının riskleri artacaktır. Sağlık Bakanlığına ve sağlık otoritelerine sağlık çalışanlarının korunması için her türlü önlemin alınmasını tekrar hatırlatıyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından performans ödemeleri ile ilgili yapılan çifte standart her türlü riski göze alarak çalışan sağlık çalışanlarında motivasyon kaybına neden olmuş ve çalışma barışını bozmuştur. Sağlık bir ekip işidir. Daha fazla tahribata yol açmadan ekibin tümüne Üniversite, bakanlık, hekim, hemşire, işçi, personel ayrımı yapılmadan ödemeler yapılmalıdır" ifadelerinde bulundu. (Adana/MA)

ÖNCEKİ HABER

Normalleşme sürecinde işçiler | AVM ve Sağlık çalışanları pandemi sürecini anlattı

SONRAKİ HABER

İBB: Nisanda çoğu gıda yardımı içerikli talep başvuruları iki kat arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa