26 Şubat 2020 13:07

İstismarcı babaya Ekmek ve Gül'ün haberi üzerine soruşturma açıldı

Adana’da çocuklarını istismar ettiği ortaya çıkan M.A.K. hakkında Ekmek ve Gül'de yer alan haberler ve kadınların mücadelesi üzerine soruşturma başlatıldı.

Adana Kadın Platformu

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana’da çocuklarını istismar ettiği ortaya çıkan M.A.K. hakkında Ekmek ve Gül'de yer alan haberler ve kadınların ısrarı üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Adana’da 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğunu istismara maruz bırakan ve dava süreci boyunca hâlâ bir devlet hastanesinde çalışmaya devam eden M.A.K. hakkında soruşturma başlatıldı.

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, savcılığa gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi:

"Ekmek ve Gül isimli internet haber sitesinde 18.02.2020 tarihinde çıkan haberde, Müdürlüğümüze bağlı .... Hastanesinde Elektrik Teknisyeni olarak görev yapan .... TC kimlik numaralı M. A. K.’nın evliliği boyunca eşine şiddet uyguladığı, eşinin açtığı boşanma davası sırasında çocuklarının babaları tarafından istismar edildiği iddia edilmektedir. Elektrik Teknisyeni M. A. K. hakkında yapılacak idari işleme esas olmak üzere, Makamınızca da uygun görülmesi halinde yürütülen soruşturma safahatına ilişkin bilgi ve belgelerin Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunu; Takdirlerinize arz ederim."

NE OLMUŞTU?

Adana’da yaşayan B.K, 6 yıllık evliliği boyunca sürekli şiddet gördüğü eşi M.A.K’ye 14 Ocak 2019’da boşanma davası açtı. M.A.K, o dönem 5 ve 6 yaşındaki iki çocuğun velayetini almak istemedi. Bunun üzerine B.K’nin avukatı anlaşma protokolü hazırladı ancak M.A.K. bu kez de çocukları almak istediğini söyledi. Dava devam ederken geçici velayeti annelerinde olan çocukları M.A.K, birkaç kez yatılı aldı. Aile mahkemesi çocukların velayetinin kime verileceği hususunda sosyal inceleme raporu düzenlenmesini istedi. Sosyal hizmet uzmanının yaptığı görüşmede çocukların babaları tarafından istismar edildiği ortaya çıktı.

18 Şubat’ta görülen davada M.A.K, dava sürecindeki tüm delil ve raporlara rağmen yine tutuklanmadı. Ancak davacı anne ile birlikte süreci adım adım takip eden Adana Ekmek ve Gül Grubunun takibi sonucu zanlı hakkında sağlık müdürlüğü hakkında soruşturma başlatıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB Başkanı Sinan Adıyaman: Koronavirüs için çabuk teşhis şart

SONRAKİ HABER

TMMOB: Vanlı depremzelerin çadıra değil konteynere ihtiyacı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa