Çetin, “Turhan Selçuk, Orhan Kemal ve Yılmaz Güney’in adlarını festivallerle ölümsüzleştireceğiz” dedi. Çetin, kendisine “Soner’im” diye hitap ettiği için özür dileyen bir vatandaşa “Bana Soner’im de diyebilirsiniz, Karaoğlan da” diyerek karşılık verdi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI İÇİN ALKIŞ

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin her hafta cuma günü düzenlediği Halk Günü’nde belediye çalışanları için ilk kez alkış istedi. Kendisi gibi belediye görevlilerinin de mesai kavramı olmaksızın gece gündüz çalıştığına dikkat çeken Çetin, “Bütün arkadaşlarımız sorumluluk duygusuyla hareket ediyor, herkes üzerine düşeni yapıyor” dedi ve tüm çalışanlar için toplantıya katılan halktan alkış istedi. Alkışın ardından söz alan Erdoğan Ateş adlı yurttaşın “Beyazevler tertemiz oldu, çok güzel asfaltlandı” deyince bir alkış daha koptu, aynı alkış bu kez 100.Yıl’da yol 3-4 günde asfaltlandığı için geldi.

ÜÇ ADANALI DA ÖLÜMSÜZLEŞECEK

Yol, temizlik ve park gibi klasik belediyecilik hizmetlerine son hızla devam ettiklerini anlatan DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hazırlığı devam eden üç festival hakkında halka Halk Günü’nde müjde verdi. Orhan Kemal Kültür Merkezi’nin 8 Ocak’ta sergiler, imza günleri ve söyleşilerle birlikte açılacağını belirten Çetin, “Turhan Selçuk Uluslararası Karikatür Festivali, Orhan Kemal Edebiyat Festivali ve Yılmaz Güney Film Festivali için hazırlıklarımız devam ediyor. Üçü de Adanalı olan Turhan Selçuk, Orhan Kemal ve Yılmaz Güney’i festivallerle ölümsüzleştireceğiz” dedi.

KIZLI-ERKEKLİ EMEKLİLER KAHVESİ

Halk Günü’nde Mehmet Hazar adlı yurttaşın “Emekliler Kahvesi yapabilir misiniz?” şeklindeki talebiyle Burcu Karakuş adlı genç kızın “Kadınlar için de bir yer olamaz mı?” şeklindeki sorusuna Çetin’den ilginç bir yanıt geldi: Arkadaşlarımız Antalya’daki emekliler kahvesini inceliyorlar, fotoğraf da gönderdiler. Bence kadın erkek birlikte gitsin ve Türkiye’ye örnek olsun. Kadınlar ayrı, erkekler ayrı gerek yok.” Gazeteci Turhan Özgür’ün “Soner’im” diye hitap edip sonra özür dilemesi de Halk Günü’nde Çetin’den farklı karşılık buldu: Soner’im, dostum, kardeşim Karaoğlan da diyebilirsin...

TEKERLİ SANDALYE ANINDA GELDİ

Hüsne Kaya adlı bir kadının el işi ürünleri satmak amacıyla kapalı semt pazarlarında işyeri verilmesi talebi olumlu karşılanırken hasta eşine tekerlekli sandalye isteyen bir yurttaşın isteğinin yarım saat içinde karşılanması alkışlarla karşılandı. Daha toplantı bitmeden tekerlekli araç talebinin karşılık bulması üzerine Çetin, “Anında görüntü” deyince yine alkışlarla karşılandı. Her Ayın 19’unda Saat 19.00’da Etkinliği kapsamında Atatürk ve Cumhuriyet’in değerleri konulu panele katılmak için Adana’ya gelen gazeteci yazarlar Eren Erdem ile Barış Yarkadaş da Halk Günü’nü halkla birlikte izledi.