CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Adana’da olası depreme karşı alınan önlemlerin neler olduğunu, bu önlemlerin yeterli olup olmadığını Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a sordu.

Deprem konusunda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u uyararan, Adana’nun afet yönetimi kapsamında alınan önlemleri soran CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı,  “Adana’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca hangi çalışmalar yapılmaktadır?” sorusuna yanıt istedi.

Demirçalı, TBMM Başkanlığı’na Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevlerini anımsattı. Deprem konusunda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u uyaran ve Adana’da afet yönetimi kapsamında alınan önlemleri soran Ali Demirçalı, “Adana’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca hangi çalışmalar yapılmaktadır?” diye sordu

ALDIĞINIZ DEPREM ÖNLEMLERİ NELER?

 CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Başbakan yardımcısı Kurtulmuş’un yazılı yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorular şöyle:

“1-Adana ilimizde afet yönetimi kapsamında önleme, zarar azaltma ve hazırlık anlamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca hangi çalışmalar yapılmaktadır?

2-Adana ilimizde deprem dayanıklılık analizleri yapılan kamu binaları ile konutların sayısı kaçtır? Deprem dayanıklılık analizleri yapılmamış olan kamu binaları ile konutların yapılmış olanlara oranı ne kadardır?

3-Deprem dayanıklılık analizi yapılan veya gözlemsel ve fiziksel incelemeler sonucunda kamu binaları ile konutlardan hangi orandaki, kaç adedi risk taşıyan bina olarak sınıflanmıştır?

4-Adana ilimizde depreme karşı güçlendirme yapılan kamu binaları ile konutların sayısı kaçtır? Depreme karşı güçlendirme yapılmamış olan kamu binaları ile konutların yapılmış olanlara oranı ne kadardır? “