'Adaletsiz yönetenler yıkılır gider…'

CHP’nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu, tutukluğunun birinci yılını doldurması sebebiyle cezaevinden mesaj yolladı.

CHP’nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu, “Adaletsiz yönetenler yıkılır gider” mesajı verdi. Berberoğlu’nun görüşlerini kamuoyu ile paylaşan CHP’li Yarkadaş, “Herkes için adalet istiyoruz” dedi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde her hafta Perşembe günü düzenlenen Adalet Nöbeti’nin 63.’sü düzenlendi. Nöbete, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Kağıthane İlçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel, CHP İstanbul Milletvekilleri adayları İbrahim Kaboğlu, Turan Aydoğan ve Sinan Karahan da katıldı.

‘’BU BİNADA ADALET YOK’’

Nöbete söz alan Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Canan Coşkun, yargılanan tüm gazeteciler için adalet istediğini dile getirdi. Nöbetin bu haftaki konuşmacılarından olan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise tam bir yıl önce CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun Çağlayan Adliyesi’nde tutuklandığını anımsattı. Yarkadaş, “Üzerinde adalet yazan ama içinde adalet olmayan bu binada, milletvekili arkadaşımız Enis Berberoğlu, haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir kararla tutuklandı. Enis Berberoğlu tam 365 gündür hakkında hiçbir delil olmadan tutuklanmış olmasına rağmen, hakkındaki mahkeme kararları da görmezden geliniyor ve tutukluluğu Maltepe Cezaevi’nde sürüyor” dedi.

Yarkadaş şöyle konuştu:

“Sadece Berberoğlu değil, HDP’nin birçok milletvekili de talimatla çalışan yargının verdiği kararlar yüzünden adeta siyasi rehine olarak cezaevinde tutuluyor. Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından 24 gün boyunca tam 450 kilometre yürüdük. O günden bugüne adalet çığlığımızı her yerde duyurmaya çalıştık. Biz sadece kendimiz için değil, herkes için adalet istiyoruz. Bugün bu çığlığa cezaevinde bulunan Enis Berberoğlu da bir ses veriyor ve Adalet Nöbeti’ne katılanları mesajıyla selamlıyor.”

‘’ADALETSİZ YÖNETENLER İLLA Kİ YIKILIR GİDER’’

CHP Milletvekili Yarkadaş, Berberoğlu’nun gönderdiği mesajı da katılımcılarla paylaştı. Berberoğlu’nun mesajını okuyan Yarkadaş, CHP’nin tutuklu milletvekilinin görüşlerini şu şekilde aktardı:

Adalet kamuflajı altında saklanan yargısız infaz serisinin kurbanları arasındayım.

Ve fakat kıdemli bir yurttaş sıfatıyla, başıma gelenin bu ülke tarihindeki sayısız adalet ayıbından farklı olmadığının idrakindeyim.


27 Mayıs’ın Yassıada idamlarına…

12 Mart ve 12 Eylül cellatlarına…


FETÖ’nün kumpas mahkemelerine karşı çıkmayı görev sayan emekli gazeteci olarak hem vicdanen rahatım, hem de OHAL yargısının da geçmiş örnekleri gibi tarih olacağından eminim.


24 Haziran seçimleri, her seçmen için yargıyı siyasetin zulmünden kurtarmak adına bir fırsat ve tarihi görevdir.


Çünkü her mahkeme salonunda yazılı olsa da şaka sanılan, umursanmayan o üç kelimelik cümle son derece doğru bir hükümdür: “Adalet mülkün temelidir.”


Adaletsiz yönetenler illa ki yıkılır gider. Adil iktidar, adalete inananlarla kurulur. O günlerin çok yakın olduğu umuduyla Adalet Nöbeti katılımcılarını sevgi ve saygıyla selamlarım.


Yarkadaş’ın mesajı okumasının ardından söz alan CHP İstanbul Milletvekili Adayı İbrahim Kaboğlu ise seçim güvenliğine ilişkin görüşlerini aktardı. Adalet Nöbeti, katılımcılara çiçek verilmesiyle sona erdi.

Etiketler
Cezaevi Enis Berberoğlu Milletvekili