Gündem

Adalet Bakanlığı cezaevlerinde alınan tedbirler hakkında flaş karar! 2 hafta daha uzatıldı

Corona virüsü Türkiye’de cezaevlerinde de tedibrlerin alınmasına neden olmuştu.

CEZA İNFAZ KURUMLARINDA CORONA VİRÜSÜ TEDBİRLERİ UZATILDI

Dün toplanan Koronavirüs Bilim Kurulunun önerisiyle cezaevlerinde alınan tedbirlerin süresi hakkında flaş bir karar verildi.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında  Koronavirüs Bilim Kurulunun önerisiyle cezaevlerinde alınan tedbirlerin süresi iki hafta uzatıldığı bildirildi.

CEZA İNFAZ KURUMLARINDA ALINAN TEDBİRLER AÇIKLANDI

Ceza infaz kurumlarında coronavirüsten dolayı alınacak tedbirler şöyle:

Kuruma ilk kabul işlemleri esnasında hastalık belirtisi gözlemlenen tutuklu ve hükümlüler, hastanelere sevk edilerek, sağlık raporları doğrultusunda ceza infaz kurumlarına kabul edilmektedir. 

Hastalık belirtisi gözlemlenmeyen ilk kez kuruma gelen tutuklu ve hükümlüler ise imkanlar dahilinde 14 gün süreyle ayrı bir bölümde tutulmaktadır. 

İlk kabul işlemleri esnasında tutuklu ve hükümlülerin son dönemde yurt dışına gidip gitmediği kolluk marifetiyle tespit edilmektedir. 

Yüksek ateş, öksürük gibi rahatsızlıkları gözlemlenen tutuklu ve hükümlülerin, gecikmeksizin hastaneye sevki sağlanmakta, tedavileri tamamlanan ve test sonuçları negatif çıkanlar kuruma kabul edilmektedir. Şu ana kadar ceza infaz kurumlarımızda koronavirüs testi pozitif çıkan tutuklu ve hükümlü bulunmamaktadır. 

Son dönemde yurt dışına çıkmış olan yabancı ve Türk vatandaşı ziyaretçilerin tutuklu ve hükümlüleri ziyaret etmesine izin verilmeyecek. 

Gerekli görüldüğü takdirde açık görüş dahil bütün ziyaretlerin kademeli olarak sınırlandırılması planlanmaktadır. 

Bütün ceza infaz kurumlarına yeteri kadar ateş Ölçer, dezenfektan ve temizlik malzemesi temin edilmiştir. 

Salgın ihtimaline karşı bütün ceza infaz kurumlarında ilk müdahale esnasında gerekli olan tulum, maske, eldiven, gözlük, galoş, bone ve sıhhi önlük ihtiyacı giderilmiştir. 

Adalet Bakanlığı cezaevlerinde alınan tedbirler hakkında flaş karar! 2 hafta daha uzatıldı