03 Mart 2021 05:51

Adalet Bakanı: İnsan Hakları Eylem Planı iki yıl içinde tamamlanmış olacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili konuştu. “Tüm faaliyetler iki yıl içinde tamamlanmış olacak” dedi.

Abdulhamit Gül | Fotoğraf: Mustafa Murat Kaynak / AA

Paylaş

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, siyasi partiler ve seçim mevzuatında ilişkin değişiklikle ilgili konuştu, “Barajın da artık bir anlamının olmadığını düşünüyorum” dedi.

Bakan Gül, İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili “Vatandaşımızın her alanda olumlu etkisini hissedeceği bir süreç, en önemlisi uygulamacıların sahip çıkması. 'Reform' dediğimiz bir iklimdir bir zihniyettir, bu konu da bu zihniyete sahip çıkma iradesidir. İnsan Hakları Eylem Planı sadece mahkemelere, hakim ve savcılara değil, her alanla ilgili kamuya verilen bir hatırlatma. Vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren konuların gecikmeksizin kanunlaşacağını düşünüyorum, iki yıllık uygulama süreci var. Tüm faaliyetler iki yıl içinde tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Gül, “İnsan Hakları Eylem Planı'nda en önemli başlık sizin için ne derseniz, ben hukuk güvenliği derim. İstiklal Caddesi'nde, Kızılay Meydanı'nda, Diyarbakır Sur'da, İzmir Konak'ta da bunun meyveleri vatandaşlarımız tarafından hissedilecek” dedi.

Adalet Bakanı Gül yeni anayasa ile ilgili de konuştu. Gül, "Türkiye, darbecilerin yaptığı bir anayasa ile yönetilmeye mahkum mu? Siviller, siyasi partiler, anayasa yapmaktan aciz mi? Elbette değil. Türkiye buna layık, bunu önümüzdeki dönemde yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tahir Elçi davasında sanıkların tutuklanması talebi reddedildi

SONRAKİ HABER

Mücadele ettikçe güçleniyoruz, büyüyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...