hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adalet Bakanı Gül: Çocuklarım adına endişe ediyorum

    Adalet Bakanı Gül: Çocuklarım adına endişe ediyorum
    expand

    Çocuk istismarına karşı gerekli adımların atılacağını söyleyen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adana'da 4.5 yaşındaki çocuğun tecavüze uğramasını ilk duyduğunda inanamadığını ve inanmak istemediğini söyleyerek, "Bu insanlarla aynı havayı soluduğumuzu düşündükçe dehşet duyuyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana'da yaşanan çocuğa cinsel istismar olayının ardından hükümet düğmeye bastı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 6 bakandan oluşacak komisyonun çalışmaya bugün başlayacağını bildirdi.

    3 yaşında bir oğlu ve iki kızı bulunan Adalet Bakanı Gül, "Çocuklarım adına endişe ediyorum" diyerek hissettiklerini Hürriyet gazetesinden Hande Fırat'a anlattı. İşte Fırat'ın konuyla ilgili yazısından satır başları;

    4.5 yaşındaki çocuğa tecavüzle 66 yıl istedi

    "İnanamadım, inanmak istemedim"

    İlk değildi Adana’da yaşanan korkunç olay… Ama tüm Türkiye ‘son’ olması için ayakta. İçimizde fırtınalar koptu, kendi çocuğumuz aklımıza geldi, düşüncesi bile bizi öldürdü. Yine konuşmaya, birbirimizi suçlamaya, akıl vermeye, savunmaya başladık. Oysa artık sadece atılması gereken adımları belirlemek ve bunları atmak gerekiyor. Hükümet de bu amaçla acil bir komisyon oluşturdu. Bakanlar çalışacaklar ve kimyasal hadım seçeneği dahil olmak üzere tüm tedbirleri konuşacaklar. O komisyondaki bakanlar, aynı zamanda birer anne baba… “İşin yasa düzenleyici kısmında olup, üstelik Adalet Bakanlığı görevini yürütmek, bir de iki kız çocuğu babası olmak nasıl hissettiriyordur” diye düşündüm; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü aradım. “Teknik düzenlemelerle ilgili açıklamalarınızı, çalışmalarınızı takip ediyoruz ben sizi aynı zamanda bir baba olduğunuz için aradım. Ben kendi kızıma bakınca, düşüncesi bile beni delirtmeye yetiyor, siz ne hissettiniz” sorusuyla başladım konuşmaya. Aynı hisleri paylaştığımızı gördüm. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün 3 yaşında bir oğlu, 11 ve 12 yaşlarında kızları var. Olayı ilk duyduğunda inanamadığını, inanmak istemediğini söyleyerek, sadece bir baba olarak konuşmasını sürdürdü: “Bu insanlarla aynı dünyada yaşıyoruz, aynı havayı soluyoruz, bunu düşündükçe dehşet duyuyorum, çocuklarım adına endişe ediyorum. İnsanlıktan nasibini almamışlar, nasıl yetişmişler?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meclis'in gündeminde 'çocuk istismarı' var

    "Çocuklarımı uyarıyorum”

    Ama aynı zamanda bir bakanın; Adalet Bakanı’nın isyanı bu sözler. Abdülhamit Gül, o gece Başsavcılıkla hemen temasa geçtiklerini söyledi, oluşturulacak komisyona dikkat çekti “Bu istismar değil, cinayet. Bu çocukların hepsi bizim çocuklarımız. Onlar her şeyden değerli. Gereken her türlü adım atılacak. Hep beraber toplum olarak bu sorunu çözmemiz gerekiyor” dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdülhamit Gül ile teknik düzenlemeden çok duygularını konuşmak istedim. Bir baba olarak ne hissettiğini o yüzden sordum. O da açık yüreklilikle yanıtladı sorumu. Zaman zaman Nehir ile oturup konuştuğumu, onu uyarmaya çalıştığımı anlattım. Kendisinin çocuklarıyla konuşup konuşmadığını sordum. Abdülhamit Gül “Konuşuyorum. Öncelikle tanımadıkları kişiler konusunda uyarıyorum. Onlara karşı ihtiyatlı davranmaları gerektiğini söylüyoruz. Bir de tabii her türlü fiziki temasla ilgili bilgi veriyoruz, böyle bir durum yaşanması halinde bize söylemeleri gerektiğini anlatıyoruz. Eşim tabii daha çok anlatıyor” dedi.

    Bir babanın sözleri bunlar, bakan olan bir babanın. Dileğim bu soruna ilgili tüm kesimlerle birlikte çözüm bulunması. Unutmayalım onlar hepimizin çocukları..

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow