ADA MAHALLESİ’NDE “DİYABET” BİLGİLENDİRMESİ

TAVŞANLI BELEDİYESİ VE ACIBADEM ESKİŞEHİR HASTANESİ İŞBİRLİĞİYLE “DİYABETTE GÜNCEL TEDAVİ YAKLAŞIMLARI” KONULU SAĞLIK SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ.

Sağlık Yayın: 27 Nisan 2017 - Perşembe - Güncelleme: 27.04.2017 18:02:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5955 okunma
Google News


Tavşanlı Belediyesi işbirliğiyle Ada Mahallesi’nde düzenlenen söyleşiye katılan Acıbadem Eskişehir Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Son, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Aydemir ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Mine Şenarslan katılımcıları bilgilendirdi.
ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ
Diyabete bağlı sorunlarla baş edebilmenin yolunun; erken tanı, düzenli kontrol ve tedaviden geçtiğini, diyabetin yaşam boyu süren kronik bir sağlık sorunu olarak düşünülmesi gerektiğini belirten Dr. Osman Son, “Erken tanı konulmadığında diyabete bağlı göz, böbrek, kalp ve damar ile ilgili problemler başlamış olup, tanı sonrası tedavi edilse bile bazı problemlerin geri dönüşü olmayabiliyor. Bu sebeple erken tanı çok önemli. Diyabetin erken tanısı için risk grubunda bulunanların dikkatli olmaları ve sık sık kontrollerini yaptırmaları gerekiyor” dedi. 
Diyabetin ömür boyu devam ettiğini kaydeden Dr. Osman Son, bu nedenle kişilerin buna dikkat ederek yaşamlarını sürdürmesini istedi. 
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Mine Şenarslan ise diyabeti olan kişilerin beslenmeleri konusunda bilgiler aktardı. 
Şenarslan, “Diyabetli kişilerde uygulanacak diyette; yaş, cinsiyet, kullanılan ilaç ve kronik hastalıklar gibi kişiye ait özellikler farklılık yaratabildiğinden kişiye özel beslenme programı oluşturulması önem taşıyor. Bununla birlikte, diyabetli kişilerin beslenmesinde tüm besin gruplarından yiyeceklerin olması, su tüketimine dikkat edilmesi, fazla tuz ve şekerden uzak durulması önemlidir” diye konuştu. 
Programın sonunda; Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Son, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Aydemir ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Mine Şenarslan Ada Mahallesi sakinlerinin sorularını cevaplandırdı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.