AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile görüşerek karayolu projelerini değerlendirdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum’un karayolu ağında yaşanan bazı aksaklıklarla ilgili olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ında bilgisi dahilinde Karayolları Genel Müdür Abdülkadir Uraloğlu ile görüştü. Görüşmenin verimli geçtiği belirtildi. 

BÖLGE HALKININ TALEBİ GENEL MÜDÜR’DE 
İskilip-Çankırı Karayolu 7-8’inci kilometresinde geçtiğimiz mayıs ayında meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı, ulaşım servis yolundan verilmeye başlandı. 7 ayı aşkın bir süredir inşaat başlamadı. İskilip, Bayat, Uğurludağ, Oğuzlar ilçelerini Ankara, Çankırı ve Çorum’a bağlayan ve yoğun olarak kullanılan karayolunda ulaşım servis yolundan güçlükle sağlanıyor. Duvar yapım işinin gecikmesinden dolayı, bölge halkında ciddi bir memnuniyetsizlik meydana geldi.

İHALE YAPILDI, ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE BAŞLAYACAK
Bölgede ciddi heyelan tehlikesi olduğu, mevcut duvarların, söz konusu heyelan büyüklüğüne dayanamayarak yıkıldığı, geçtiğimiz süre içerisinde, bölgede özel bir çalışma ile ön hazırlık yapıldığı, mevcut duvarlar arasındaki yolun yükseltilmesi dahil, o bölgeye en uygun duvarın ve yolun yapılması için proje hazırlanıp ihalesinin yapıldığı ve önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağı ifade edildi.

İSKİLİP-ÇANKIRI-ANKARA YOLU’NDA SORUN ÇÖZÜLDÜ
Çorum sınırı ile Çankırı sınırında kaldığı için teknik olarak, yetki sorunundan kaynaklanan bürokratik nedenlerle yapım işi bir hayli geciken ve bölge halkında ciddi memnuniyetsizliklere sebep olan, İskilip-Çankırı-Ankara yolunun 42 ila 47’inci kilometreleri arasındaki 5 km’lik yol yapım işi  projesinin hazırlanarak 26 milyon 659 bin 664 TL bedelle ihaleye çıkıldığı ve ihaleye 60 firmanın katıldığı, sonrasında ihalenin kaldığı firmaya karşı itiraz neticesinde yargı sürecinin tamamlandığı ve önümüzdeki günlerde çalışmaların başlanacağı bilgisi paylaşıldı.

BOZULAN YOLLAR YENİDEN YAPILACAK
Geçtiğimiz 2018 yılı ortalarında yapım işi tamamlanarak, geçici kabulü yapılan, İskilip-Çankırı/Ankara yolunun, aradan kısa bir süre geçtikten sonra, özellikle 25-30-35’inci kilometrelerde kabarmalar, oyuklar, göçmeler meydana gelen bölümlerde yol yapım onarım işlerine devam edileceği dile getirildi.

İSKİLİP-ÇORUM YOLUNDA ÇALIŞMALAR DAHA DA HIZLANACAK
İskilip, Bayat, Uğurludağ, Oğuzlar başta olmak üzere, Çorum, Ankara, Çankırı, İstanbul, Tosya bağlantılarını sağlayan İskilip-Çorum karayolu çeşitli talihsizlikler nedeniyle tamamlanamadı. Ancak son dönemde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün özel destekleriyle 2019 yılında yol yapım işi hız kazandı söz konusu bölgede çalışmalar hızla devam edecek.

VATANADAŞIN KAMULAŞTIRMA ALACAĞI ÖDENECEK
Ancak, Çorum-İskilip yolunun Çorum çıkışından, Danaderesi kadar olan 10 kilometrelik bölümde kamulaştırma alacaklarından kaynaklanan önemli sorunlar yaşanmaktaydı, önümüzdeki dönemde gerekli hazırlıklar yapılarak ödemeler yapılacak.

DEVAM EDEN DİĞER YOL YATIRIMLARI
Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Çorum ulaşım ağıyla ilgili olarak, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü Çorum’da yol yapım, bakım, onarım çalışması işlerine devam ediyor.
Osmancık-Merzifon Devlet Yolu İkmal İşi tamamlanacak.
Çorum-Laçin-Osmancık Devlet Yolunda çalışmalara devam edilecek.
Kırkdilim geçişinde tünel çalışmaları hızla devam ediyor, Kırkdilim, Gölünyazı, Sarmaşa bölümündeki çalışmalar 2020 yılı içerisinde tamamlanarak trafiğe açılacak.
Çorum-Alaca yol yapım çalışmaları sürecek.
Kargı-Osmancık arasındaki Saraydüzü Yolu’na devam edilecek.
Çorum-Mecitözü yolu çalışmalarına devam edilecek.
Alaca-Boğazkale-Sungurlu Devlet yolu tamamlanacak.
Cemilbey-Ortaköy yolu yapım işi aksatılmadan devam edecek.

AK PARTİ DÖNEMİNİ ÖZETLEDİ
AK Parti döneminde ulaşıma yapılan yatırımları da özetleyen Milletvekili Kavuncu, Çorum’da Cumhuriyet tarihi boyunca 2003’e kadar 59 kilometre bölünmüş yol varken, iktidarları  döneminde ilave olarak 274 kilometre daha yeni bölünmüş yol yapılarak toplamda 333 kilometre bölünmüş yola ulaşıldığını hatırlattı.
Kavuncu’nun verdiği bilgiye göre, Çorum’da 2003’te yolların sadece 59 kilometresi bütümlü sıcak karışım kaplamalı iken, AK Parti iktidarları döneminde 317 kilometre daha bütümlü sıcak karışım kaplama yaparak toplamda 376 kilometre bütümlü sıcak karışım kaplama yola ulaşıldı.
AK Parti iktidarı döneminde bugüne kadar Çorum’un sadece ulaşım ve erişim yatırımları için 2019 yılı fiyatlarıyla 4 milyar 199 milyon 822 bin 862 lira harcandı.

HAVAALANI VE HIZLI TREN VURGUSU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’na teşekkür eden Kavuncu, yaptığı açıklamanın devamında, “Çorum’a müstakil havaalanı ve hızlı tren yatırımlarını kazandırmak için, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Partili kadroları ve milletvekilleri olarak, hemşerilerimizin yoğun destekleriyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Vatanına, milletine, devletine ve bayrağına gönülden bağlı, kadirşinas Çorum’lu hemşerilerimiz hizmetin en güzeline layıktır. Bölgesinin parlayan yıldızı, gelişen, kalkınan büyük Çorum için,   müstakil havaalanı ve hızlı tren hattı başta olmak üzere, sanayi, sulu tarım, turizm, eğitim, sağlık, altyapı yatırımları için her şart ve ortamda gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)