YTSO yapılan seçimle yeni yönetimi belirleyecek olan YTSO meclis üyelerini seçti. Seçimler sonrasında bir açıklama yapan YTSO yönetim kurulu üyesi Kenan Engin ise beyaz listenin 2 oy farkla kaybettiği 13. Meslek grubu seçimine itiraz edeceklerini duyurdu. Söz konusu 13 Meslek komitesinden 3 Meclis Üyesinin seçimi için Beyaz, Kırmızı ve Sarı liste olmak üzere üç ayrı  listeler yarışmış Beyaz  liste 195 oy alırken, Kırmızı liste 114, Sarı Liste ise 197 oy  alarak Meclis üyeliğine  Muhammet Sarıoğlu, Serkan Temel ve  Emre Tatar kazanmışlardı. Kenan Engin söz konusu sandıkta beyaz listenin 2 oy pusulasının haksız, hukuksuz ve TOBB tüzüğüne aykırı bir şekilde geçersiz sayıldığını oy pusulalarının yeniden sayılmasıyla bunun da tespit edileceğini söyledi.

34 Üyeden oluşan YTSO Meclisinin 20 Nisan’da yapacağı toplantıda kendi bünyesinden Başkan çıkartacağı toplantı öncesinde YTSO Başkan Adaylığını da açıklayan Kenan Engin, YTSO Başkanlığına mı, yoksa YTSO Meclis Başkanlığına mı Aday olacaksınız? sorusuna ise, “Ben adaylığımı açıkladım. Meclis üyeleri beni nereye uygun görürse ben oraya başkan adayı olacağım”  dedi

YTSO Meclis seçimlerine Beyaz listeden 12, Kırmızı beyaz listeden 6, Sarı listeden 6, Turuncu listeden 3, Yeşil listeden 3, Kırmızı listeden 2, Mavi listeden 2 kişi meclise girmeyi başarmıştı.

Editör: TE Bilişim