Acenteler temkinli

Ekonomideki sorunların bu yıl acenteleri daha çok etkilemesini bekleyen TÜSAF Başkanı Büyükçelebi, yeni ürünlere güveniyor.

Yayınlanma: 21.01.2019 - 21:43
Abone Ol google-news

 

Sigorta acenteleri zor bir yılı geride bıraktı. Yeni yılla ilgili hedefler ise pazar payını korumaya yönelik.
Türkiye sigorta pazarında yaklaşık 16 bin acente var. Bunların 10 bininin aktif olduğu tahmin ediliyor. Geçen yılın ilk 11 ayında sektörde üretilen 48.3 milyar liralık toplam primin yüzde 54.6’sı acenteler tarafından sağlandı. Ancak bu pay 2017’de 55.7, 2008’de yüzde 65’ti.

‘Finansal’da atak

Geçen yıl, özellikle yılın ikinci yarısında dövizdeki dalgalanmanın etkisiyle zor bir dönem geçirdiklerini hatırlatan Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat Büyükçelebi, buna rağmen önemli kayıplar yaşamadıklarını ifade etti. Bu dönemde insanların poliçe yaptırmaktan kaçındığını anlatan Büyükçelebi, yaşanan sorunların 2019’u daha çok etkileyeceğini düşünüyor. Büyükçelebi, “Büyük kayıplar olmaz ama acentelerin prim üretimi geçen yılın biraz altında kalır” dedi. Kayıplarını önlemek için kefalet ve devlet destekli alacak sigortaları gibi finansal sigorta ürünlerine daha çok önem vereceklerini açıklayan Büyükçelebi, ayrıca TÜSAF olarak satış iznini aldıkları Findeks ürünlerini de mayıs ayından itibaren aktif olarak satmaya başlayacaklarını söyledi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler