son haberler

AB’nin Genç Danışmanı Siyasete Hazırlanıyor!

Yayınlanma Tarihi: 13 Ekim 2018 okunma

AB’nin Genç Danışmanı Siyasete Hazırlanıyor!
Gündem
0

Ünye’de iki AB Projesi’nin danışmanlığını üstlenen Avrupa Birliği destekli projelere danışmanlık hizmetleri veren Fetih Feytullah Coşkunsu (30) Belçika’da siyasete hazırlanıyor.

AB Üyesi Belçika’da 14 Ekim Pazar günü yapılacak olan Belediye Seçimlerine aday gösterilen Avrupa Türkleri’nden Fetih Feytullah Coşkunsu Avrupa Birliği destekli projelere danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra Avrupa Türk Sivil Kuruluşlarına vizyon belirleyici demeçleriyle de tanınıyor.

Yaklaşık 6 senedir Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti arasında, Avrupa’ya dönük Sivil Toplum projelerinde danışmanlık hizmeti veren Fetih Feytullah Coşkunsu, Belçika Federal Hükumeti Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kris Peeters’in listesinden, CD&V Partisi adına Anvers/Antwerpen Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeliğine aday gösterildi.

“Avrupa’da kalıcı olduğumuzun, belki de ısrarla öyle olmamız gerektiğinin idrâkıyla, tıpkı ecdadımızın yaptığı gibi fetih ruhuyla, toplumuna faydalı bireyler, aileler, topluluklar olabilmek için canla başla çalışmalıyız. Her sahada evvela gönüllerin fethi için mücadele etmeliyiz.”diyen Coşkunsu, sözlerine şöyle devam etti: “Avrupalı Türkler olarak siyasette en büyük sorunumuz, maalesef, hâlâ, temsiliyet meselesidir! Bu sebepten dolayı hem derneklerimizde, hem de siyasi meclislerde ‘toplum’ derdi olan ve toplumumuz için uzun vadeli hedefler belirleyen insanlarımıza ihtiyaç var.

Avrupa’da artan ırkçı söylemlere tepki olarak yeni partiler kurulmuş da olsa, geçmişte toplumumuzu hayal kırıklığına uğratan partilerin ve siyasilerin günahının vebalini yeni adaylara yüklemek hata olur.

Toplumumuzun sorunlarına ışık tutmak ve pratik çözümlerin uygulanabilirliği bakımından, yönetimde etki ve yetki sahibi olan merkez partilerde, samimiyetle çalışan temsilciler seçmemiz önemlidir. Bu bağlamda siyasi yarışlarımız ve tepkilerimiz, Avrupa’nın diğer topluluklarıyla aramızı açmamalı.

Toplum olarak, bastığı her toprağı vatan bilip, Avrupa’ya yüzyıllar evvelinden ilim, bilim, sanat ve refah getiren ecdadı ‘sloganlarla değil, icraatlarla’ temsil eden toplum öncülerimiz, işadamlarımız ve siyasilerimize hasret duyulduğu aşikardır.”

Ünye TV’nin AB destekli “Ünye’den Dünya’ya Medya Açılımı”, Türkiye İletişim & Medya Federasyonu TİMEF’in “Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı” projelerinde danışmanlığıyla ve TBMM adına Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Üyesi Leyla Şahin Usta’nın öncülüğünde kurulan “Türkiye-Avrupa STK Ortaklık ve İşbirliği Konseyi”nde kurucu üyeliği ile yakından tanıdığımız Fetih Feytullah Coşkunsu, 14 ekim 2018 tarihli Belçika Belediye Seçimlerinin önemine işaret ederek, “Bu süreç kendi nazarımca bir antremandan ibarettir. Daha yeni başlıyoruz. Avrupalı Türkler olarak sadece sesi değil, aynı zamanda sözü yüksek olan siyasilerle yol almak durumundayız” diyerek Belçika’daki vatandaşlarımızı sandığa davet etti.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.