16 Ocak 2018 22:15

Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Vancouver'da düzenlenen Kuzey Kore zirvesine ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile baş başa görüştü. (Fotoğraf: Arşiv)

Paylaş

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kanada'nın Vancouver kentindeki Kuzey Kore zirvesinde ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin içeriğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı ancak görüşmede ABD'nin YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Suriye sınırında konuşlandırmayı planladığı sınır gücünün görüşülmesi bekleniyordu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu dün yaptığı açıklamada, Tillerson ile bu konuyu görüşeceğini söylemiş ve "ABD'nin artık bir karar vermesi gerekiyor. Müttefiklerini mi tercih edecekler yoksa terör örgütlerini mi? Net bir karar verip tavır almaları lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Afrin'e yönelik askeri harekat sinyali verdiği konuşmasında ABD'yi yönelik "Düşmanlarımızla aramıza girmeyin" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan ayrıca konuya ilişkin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşme gerçekleştirmiş ve tepkisini dile getirmişti. 

Başbakan Binali Yıldırım ise konuya ilişkin "Müttefiklerimize açık bir çağrı yapıyoruz, niyetinizi açıkça ortaya koyun. Siz, NATO üyeliğinin getirdiği vecibelere uygun olarak hareket edecek misiniz, yoksa Türkiye’nin içeride ve dışarıda başını ağrıtan çapulcularla iş tutmaya devam edecek misiniz? Bu kararın verilmesi bizim için hayati önem taşıyor" açıklaması yapmıştı. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Starbucks’ta çalışmak yumuşak içimli bir kahve tadında değil

SONRAKİ HABER

Çizgi roman tutkunları dernekleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...