Trump'tan AB'ye otomobil tehdidi

ABD Başkanı Trump, ticaret müzakerelerinde iyi niyet görememeleri halinde AB otomobillerine ithal kısıtlaması getireceklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump dün başlayan NATO zirvesinin sonunda düzenlediği basın toplantısında Avrupa Birliği'ne uyarıda bulundu.

Trump, eğer ticaret konusunda ülkesine daha adil davranılmazsa, Avrupa üretimi otomobillerin ABD'ye girişini kısıtlamak için önlem alacaklarını söyledi.

Bu ay Washington'da Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'i ağırlayacak olan Trump, AB'nin Amerikan tarım üreticilerine kapılarını kapatarak ABD'ye haksızlık ettiği iddiasını tekrarladı.

"Bu da değişecek; çünkü 25 Temmuz'da benimle müzakerelere başlamak için (Washington'a) geliyorlar. Bakalım göreceğiz" ifadelerini kullanan Trump, "Eğer müzakerelerde iyi niyetli olmazlarsa, çok düşük, hatta sıfır düzeyinde vergilerle ülkemize giren (AB imalatı) milyonlarca otomobil konusunda bir şeyler yapacağız... Bence bu çok etkili bir müzakere yöntemi ama ben müzakere etmiyorum. Sadece ABD'ye adil davranılmasını istiyorum" dedi.

Trump: NATO'dan çekilebiliriz ancak gerek yokTrump: NATO'dan çekilebiliriz ancak gerek yok

 

Bu konularda ilginizi çekebilir