Abdürrahim Albayrak'tan flaş Babel sözleri..

20.05.2019 - 16:10 | Son Güncellenme: 20.05.2019 - 19:10

Abdürrahim Albayrak'tan flaş Babel sözleri..

Spor Toto Süper Lig ekibi Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak, TRT Spor'da yayınlanan spor programında açıklamalarda bulundu.

Albayrak'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Şampiyonluğa giden yol kamp döneminde başladı"

Şampiyonluklar geliyor, ertesi gün başka bir şey geliyor. Şampiyon olacak mıyız diye mesaj atanlar, şimdi kimleri transfer edeceğiz diye mesaj atmaya başladılar. İşler hiç bitmiyor. Şampiyonluğa giden yol kamp döneminde başladı. En önemli şey aile ortamıdır. Bir oluyorsunuz, birlik oluyorsunuz. Yönetimimizde biz de birlik içinde olduğumuz için dışarıya da öyle bir mesaj veriyorsunuz ve bunu futbolcu kardeşlerimiz de görüyor. Fatih Hoca ile 5 yıl mukavele yapınca futbolcular da bunu görüyor. 

"Futbolculara ne söz verdiysek yaptık"

Devletimize de teşekkür ediyoruz. Amatör kulüplere yaptığı destekten dolayı tüm kulüpler nefes aldı. Sayın Bakan Berat Albayrak’a da yaptığı destekten dolayı teşekkür ediyorum. Beraber olduk, futbol sorunlarını konuştuk. Ziraat Bankası önderliğinde yapılandırma olursa kulüpler de nefes alacak. Futbolculara ne söz verdiysek yaptık. Galatasaray’ı yönetilebilecek bir borç seviyesine getirdik. Ben her gün bankadaydım.

"Rize halkını çok seven, eski bir Rizesporlu’yum."

Bugüne kadar gittiğim statlarda tepki almadım, fotoğraf çektirdim. Ben bir kere Rize halkını çok seven, eski bir Rizesporlu’yum. Rize’den de dün akşam herkes aradı, konuştuk. 2-3 kişinin yapmış olduğu bir olayı Rize halkına mal etmek doğru değil. Emre Akbaba’nın sakatlığı ile ilgili aşağı baktığım zaman VAR’a baktığımı iddia ettiler. O pozisyon Emre’nin sakatlandığı pozisyon. Maçın bitmesine az bir süre kala Galatasaray kulübesinin arkasında yedeklerle birlikte oturdum.

"Kulübeye doğru dile alınmayacak hakaretler yapıldı"

Kulübeye doğru dile alınmayacak hakaretler yapıldı. Ben de Rizeliyim, yapımayın, yakışmaz dedim. Rize yönetiminde olan bir arkadaş geldi, ‘Sen şöyle bir otur’ dedi. Rize taraftarları, oğlum olduğunu bilmeden yaptılar. O an dünyam karardı. Oğlunuzun gözünüzün önünde darp edildiğini Allah kimseye göstermesin. Ben onların Rize taraftarı olduğuna inanmıyorum.

"Biz birbirimizi yemekten ülkemizi kurtaramıyoruz"

Önümüzde TFF'de önemli bir seçim var. Galatasaray'ın maçına kimin atanacağını tartışmayı falan, bunları bırakın. Birlik olmalıyız, UEFA'ya birileri girmeli, Fenerbahçe'den olur, Trabzonspor'dan olur. Biz birbirimizi yemekten ülkemizi kurtaramıyoruz. 

"Ey TFF ve gelecek yönetim, al bir kadro kur"

UEFA’nın kendi içinde çatışmalar var. Ey TFF ve gelecek yönetim, al bir kadro kur. Şu anda bir kadro yok. Bu kadro lokal işlerle uğraşıyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un evrensel hale gelmesi için TFF’nin olaylara direkt müdahale etmesi lazım. Türkiye’yi çok önemsiyorlar.

"1 hafta sonra transferler başlar"

Ligler bitmeden bir görüşme olmadı. Başakşehir’in futbolcusu ile ligler bitmeden bu kadar tecrübeli Fatih Hoca görüşür mü? Kimse ile görüşmez. Dün 2500 kişi dışarıda kaldı. Rakip takıma 300 kişi geldi. Yazık değil mi? Şampiyonluk maçında bir tribün komple boş oynuyorsunuz. Maddi olarakta yanlış. 1 haftamız var. 1 hafta sonra transferler başlar. 

"Alan transferi için 65 bin TL yol masrafını cebimden ödedim"

Babel imza attı atmadı bir şey söyleyemem. Biz Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz, ciddi görüşmelerimiz olacak. Geçen sene Alan transferi için 65 bin TL yol masrafını cebimden ödedim. Ben kızlarımın, annemin yüzüne bakamadım. Transfer yapamadık diye 83 yaşımdaki anneme küfür edildi. Kimsenin böyle bir hakkı yok. Hakkımı helal etmeyeceğim.

"Diagne için şu an satma gibi bir düşüncemiz henüz yok"

Biz de uçak indirebiliriz. Galatasaray’ın parası ile her şeyi yapabilirsin ama o zaman bu durumda olamazdık. Borçlar yönetilebilir duruma geldi. Bankaya gidiyoruz en iyi durumda sizsiniz diyor. Diagne için şu an satma gibi bir düşüncemiz henüz yok. Önümüzdeki haftadan sonra transfer düşüncelerine başlayacağız

"Yıldız futbolcu gelecek. Bugün görüştüm, ama söylemeyeyim burada"

Yıldız futbolcu gelecek. Bugün görüştüm, ama söylemeyeyim burada. Geçenlerde Kayseri’ye götürmüşler beni, toplantımız vardı. Deniz Türüç yazılmış. Biz hocamız ile oturacağız, konuşacağız. Şampiyonluğu kutlayalım önce. Onyekuru kalmak istiyor. Ndiaye de kiralık. İki forvetin son dakika golleriyle şampiyonluğu yakaladık. Bunlar çok önemlidir. Geçen sene bunları bize Sinan Gümüş yaptı. Feghouli de bu sene bunların bir tanesi. Bu sene daha hazırlıklı olacağız ve nokta atışlar yapacağız. Son dakikaya bırakmayacağız ve Şampiyonlar Ligi’ne hazır kadro ile gireceğiz. Fatih Terim’e heykel dikmek bile azdır. Efes antrenörü Ergin Hoca’yı da tebrik ediyorum. Bu değerlerin kıymetini bilmemiz lazım.

"VAR kayıtları var diye boşuna demedik ama ortamı germeyelim"

VAR kayıtları var diye boşuna demedik ama ortamı germeyelim. Bahri Bey’e bunları dinleteceğim. Federasyon da seçime gidiyor. Öylesine söylenmedi. Federasyonda çok şeyin değişeceğini düşünüyorum.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler