Fenerbahçe yenilgisi her ne kadar camianın şevkini kırsa da büyük bir çoğunluk asıl kırılmanın Kasımpaşa maçı olacağını biliyor, tahmin ediyordu.

Zirve yarışında üst sıralarda bulunan takımların tek tek yara almasıyla birlikte maçın önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Avcı, 11’inde tek değişiklik olarak takımın tecrübeli isimlerinden Abdulkadir Parmak’ı tercih etti. Maç öncesinde de bu tercihin Flavio’nun sakatlığından ötürü kaynaklandığını da söylese de bir nevi Flavio’yu da dinlendirdi. 

Önceki maçlara nazaran sabır oyununundan uzak, direkt sonuç almaya çalışan bir Trabzonspor vardı sahada. Özellikle Abdullah Avcı’nın kenarda yaşadığı sinir harbi dikkat çeken olaylardan birisiydi. Gaziantep maçında ilk kez çılgınlar gibi sevindiğini gördüğüm Avcı’yı, aynı seviyede bu maç için oldukça hırçın gördüm. Hemen hemen sahada bulunan tüm futbolcular hışmına uğradı. 

Oyunu okumasıyla ün kazanan Avcı, Trabzonspor’un yediği golü de önceden hissetmiş olacak ki, pozisyon öncesinde “Taç aldırmayın” şeklinde oyuncularına yüksek desibelli olarak seslendi. Daha sonra taça çıkan pozisyon sonrası “Oynatmayın, oynatmayın” diye uyarsa da Kasımpaşalı oyuncular rahat bir şekilde ceza sahasına girip penaltıdan golü bulmayı başardı. Bu golün ardından deneyimli hoca adeta çılgına döndü. Oyuncularına sitem eden Avcı “Bin kere söyledim, aldırmayın diye bütün emeklere yazık ediyorsunuz” dedi. 

Pozisyon sonrası Avcı'nın motivasyonu bir süre düşse de kenardan özellikle maçın hakeminin verdiği faullere de yoğun tepkiler koydu. Ki öyleydi de, her bağırana maçın orta hakemi faul çaldı. Djaniny, Parmak, ve son olarak uzaktan gereksiz şut çeken Marlon’a kızan Avcı oyuncularını “Her seferinde iyisini bulamazsın” şeklinde uyardı. 

Sinir harbi gibi geçen ilk yarının ardından ikinci yarı daha sakin bir Avcı gördük. Kontrolü ele almış bir Trabzonspor sahadaydı, Serkan’ın çıkması, Abdülkadir Parmak’ın sağ beke geçmesi takımın temposunu iyice arttırdı. Yüklenen ve maçı kazanacağını bilen Trabzonsporlu oyuncular istediğini alarak skor avantajını yakaladı. 

Maçın geri kalanında tedbiri elden bırakmayan Bordo-Mavililer'de Avcı oyuncularını “Daha çok var, devam ediyoruz. Final paslarında daha dikkatli” şeklinde uyardı. 

Avcı son fırçasını da haklı olarak Yusuf Sarı ve Afobe’ye attı. Yavaş yavaş oyun sahasının kenarına gelen oyunculara “Çabuk gelin buraya” şeklinde fırçalayan Avcı maç sonunda da oyuncuların haklarını verdi.

Oyuncuları tek tek bir baba gibi tebrik eden Avcı, yükselişin devam edeceğini ifade ederek zor bir süreçten geçtiklerinin altını defaatle vurguladı. 

Dedik ya Antep maçında ne kadar sevindiyse Kasımpaşa maçında da o kadar gergindi, yeni umutları yeşertmek, camiaya moral vermek adına kritik bir viraj daha aşıldı.