ABD'nin eğitim kampında mezuniyetin fotoğrafları

Akçakale'nin karşısında yer alan Ayn İsa'da kurulu kamptan mezun olan yaklaşık 250 kadar YPG'li'ye, tek tek silah verildi. Militanların ellerini kalplerine koyup Nazi selamına benzer bir selam vermeleri dikkat çekti.

ABD'nin eğitim kampında mezuniyetin fotoğrafları
ABD'nin eğitim kampında mezuniyetin fotoğrafları
Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile Rakka operasyonuna girişen ABD, Türkiye sınırının dibinde militanlara eğitim veriyor.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, eğitim kampının Akçakale'nin karşısında yer alan Ayn İsa'da olduğunu bildiriyor.

Askeri eğitimden geçirilen yaklaşık 250 kişinin mezuniyet töreninde çarpıcı görüntüler vardı. Ellerini kalplerine koyup Nazi selamına benzer bir selam veren militanlara, daha sonra tek tek silah verildi.

Vissam isimli bir militan, eğitimden geçirilen 800 kişinin terör örgütü IŞİD'in kontrolünde bulunan Rakka çevresindeki beş bölgeye gönderildiğini AP'ye aktardı.

AP'ye konuşan Amerikalı yetkililer, eğitimden geçirilenlerin sayısının 3 bin 500'ü bulmasını beklediklerini söylüyor.

Suriye'nin kuzeyinde sekiz askeri üssü bulunan ABD, şimdiye kadar YPG'ye yüzlerce TIR'lık silah ve mühimmat yardımı yaptı.

ABD'nin eğitim kampında mezuniyetin fotoğrafları

HARİTA SES GETİRDİ
Washington, Anadolu Ajansı'nın Pazartesi günü servis ettiği üslerin yerini gösteren haritaya tepkili. Savunma Bakanlığı Pentagon, Amerikalı askeri yetkililerin haritanın kaynağını öğrenemediğini duyurdu. Pentagon sözcüsü, haritanın Amerikan kuvvetlerini tehlikeye atmasının çok büyük kaygıya yol açtığını söyledi.

Anadolu Ajansı ise, haritayı muhabirlerinin yerel kaynaklardan elde ettiği bilgilerle hazırladığını bildiriyor.

ABD'nin Türkiye sınırının hemen karşısında kurduğu hava üssü, ilk kez Temmuz ayı başında görüntülenmişti. Fotoğraflarda, askeri nakliye uçakları göze çarpıyordu..

ABD yönetimi, YPG'ye verilen silahların terör örgütü IŞİD'in Rakka'dan temizlenmesiyle geri alınacağı söyleniyor ancak bu gerçekçi değil. Türkiye, birçok kez silahların kendisine doğrultulması halinde anında karşılık vereceğini en yetkili ağızlardan açıkça ilan etti.

ABD'nin eğitim kampında mezuniyetin fotoğraflarıPKK'lı teröristin kolunda Amerikan bayrağı ABD'nin eğitim kampında mezuniyetin fotoğraflarıABD'li askerlerin YPG'li teröristleri eğittiği görüntüler ABD'nin eğitim kampında mezuniyetin fotoğraflarıABD, PYD/PKK'ya askeri yardıma hız verdi